Economia

L'Estació Nàutica de Sant Feliu comença de zero sense poblacions veïnes

L'ens, que havia estat a prop de dissoldre's, tria nova junta després de dos anys erràtics

El nou govern guixolenc la tutelarà per estalviar-se la gerència

L'assemblea de l'Estació Nàutica de Sant Feliu de Guíxols ha renovat la junta i ha apostat per continuar endavant o, més aviat, per recomençar de zero, després de dues anualitats en què l'ens no ha arribat a rutllar. El primer exercici del 2014, la constitució de l'entitat va arribar amb la temporada d'estiu a tocar, i a l'agost el govern guixolenc –aleshores de CiU i el PSC– va prescindir del seu ideòleg, el gestor turístic Albert Moré, en ple procés d'engegada. El 2015 van contractar una gerent, seguint el full de ruta de l'anterior executiu, però l'endarreriment en l'aprovació dels comptes va fer que el salari de la directiva consumís la partida de recursos municipals, sense marge per organitzar activitats.

A finals d'any, la gerent va pactar l'acomiadament per falta de pressupost, la junta va renunciar i, pel camí, els ajuntaments veïns de Santa Cristina d'Aro, Llagostera i Tossa també “es van allunyar” del projecte, admet el regidor de Turisme de Sant Feliu, Salvador Calabuig. El Club Nàutic guixolenc també va demanar l'any passat la baixa de la llista d'associats, però quan la dissolució semblava inevitable, diverses empreses han apostat per reprendre el projecte, que en comptes d'Estació Nàutica Costa Brava durà ara el nom de Sant Feliu.

Calabuig explica que la quarantena d'associats que mantenen la participació a l'ens van decidir, a principis de mes, mantenir viva la iniciativa. Van escollir tres representants –un del Club Nàutic, que ha decidit continuar-hi; un altre del sector d'activitats nàutiques, i un tercer de l'àmbit del comerç i la restauració locals–. Ara resta pendent decidir en una altra reunió els rols que assumiran per començar a preparar la nova temporada, en què mantindran l'aportació d'uns 70.000 euros del consistori. El regidor aposta per dissenyar paquets que combinin diferents activitats, per repartir negoci entre els sectors, allargar l'estada dels visitants i omplir “un buit que no pot suplir l'administració municipal”.

LA XIFRA

40
associats
manté l'Estació Nàutica de Sant Feliu de Guíxols, xifra que al municipi esperen fer créixer aquest any.

Personal del consistori per evitar despeses

L'altra novetat del canvi de model de gestió és que, com a mínim d'entrada, el suport de personal de l'àrea municipal de Turisme permetrà suplir la plaça de gerent de l'ens, que “consumia pràcticament la meitat del pressupost de funcionament”, destaca Calabuig. Amb vista a l'estiu, però, sospesen contractar personal específic per a la comercialització de paquets i productes. La seu operativa d'atenció al públic es mantindrà a l'edifici del Tinglado del port, com preveu la concessió de l'espai al Club Nàutic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona