Economia

Empresa

La colla del Testuan

Són set amics i socis que el 2009 van decidir conrear les últimes vinyes que quedaven a Cabrils

La Guia de Vins de Catalunya el reconeix com el millor vi blanc de la DO Alella

Tot va començar una mica a l'atzar i mig en broma quan algú els va comentar que els sortiria més a compte fer-se el vi que no comprar-lo cada cop que es trobaven. I així va ser com aquests amics cabrilencs, tres d'ells d'origen francès, van decidir associar-se el 2009 per fer el seu propi vi. Lionel Martin, Julien Schmitt, Pierre-Laurent, Miquel Riera, Kike Foncillas, Andreu Sala i Quim Colomer, exalcalde de Cabrils, formen la colla del Testuan.

Li van posar aquest nom jugant amb la fonètica en anglès de les paraules test, de provar i one perquè era el primer vi que feien. Tots ells tenien en comú l'afició als vins però cap d'ells era professional del sector vinícola. Així que es van aventurar amb una modesta producció de 400 ampolles i deixant-se assessorar a l'hora de conrear la vinya i en tot el procés de vinificació que volien seguir ben de prop. Van confiar en l'experiència de Xavi Garcia d'Alella Vinícola que durant aquests anys ja és un més de la colla. Fa uns dies que van ser a les instal·lacions d'Alella per comprovar com avança el vi de la cinquena collita. “Està caminant molt bé”, asseguren satisfets i confiats que es repeteixi l'èxit del 2014 que els ha fet merèixer el premi al millor vi blanc de la DO d'Alella que els ha concedit la Guia de Vins de Catalunya. “El món del vi enganxa molt, i aquesta combinació de fer anar la vinya de manera ecològica i fent ús de la tecnologia moderna d'Alella Vinícola, encara més”, explica Quim Colomer.

A l'inici van llogar dues de les vinyes que quedaven al poble, i es van quedar finalment la que més produïa, amb uns 2.000 ceps de pansa blanca. Tenien clar que el producte ecològic, tot i no tenir certificat, havia de tastar-se prop de casa i es van encarregar de contactar amb els restauradors de Cabrils, que no són pocs. “Ens van animar molt, a ells els va agradar poder servir un vi de Cabrils i a nosaltres el tracte local que ens permet fer el que ens agrada; cultivar la terra, cuidar els ceps i seguir tot el procés del vi amb passió”, explica orgullós Kike Foncillas.

La cinquena collita va ser bona i amb una altra vinya de la DO Alella tindran més quilos de raïm per ampliar la producció, que esperen que repeteixi l'èxit. Calculen que podran arribar a fer unes 3.000 ampolles. No només això sinó que s'aventuren a provar sort i elaborar vi negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia