Economia

Crítiques a Indústria per haver desestimat els ajuts d'Enresa a dues localitats

Móra d'Ebre i Tivissa han perdut les subvencions, d'uns 25.000 euros anuals, per un defecte en la sol·licitud, segons ha justificat el ministeri

Els ajuntaments de Móra d'Ebre i de Tivissa van manifestar ahir el seu descontentament davant la decisió del Ministeri d'Indústria de desestimar els projectes presentats per accedir a les ajudes dels fons extraordinaris d'Enresa, destinats als municipis situats en àrees nuclears. La justificació aportada per l'Estat per rebutjar les propostes ha estat que les dues localitats van tramitar la sol·licitud amb, presumptament, defectes de forma. Es tracta d'un argument que no ha convençut les corporacions municipals, que ja han criticat l'“arbitrarietat” del dictamen, en paraules de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

El mandatari ha afegit, en declaracions a aquest mitjà, que “els ajuntaments quasi no van tenir temps d'enllestir els projectes; però, tot i així, es van presentar com corresponia”. Piñol ha afirmat que la decisió de l'Estat és una afronta més cap a les inversions a Catalunya i hi ha afegit que el ministeri queda novament en evidència a les zones d'influència nuclear. Segons el primer edil, l'ajuda a la qual aspiraven els pobles era d'uns 25.000 euros, “una xifra rebaixada dels 100.000 previstos inicialment”. Per la seva banda, l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha qualificat la decisió d'“anticatalanista” i ha recordat que els projectes presentats són necessaris per al creixement de la zona.

LA XIFRA

25.000
euros era la quantitat
a la qual aspiraven els pobles de l'àrea nuclear per engegar projectes de creixement.

Ajuts destinats a zones nuclears

Els fons extraordinaris d'Enresa es regulen amb una ordre ministerial que estableix que els municipis situats en àrees nuclears poden aspirar a un 25 per cent més del finançament que reben actualment per invertir en projectes de creació d'ocupació i diversificació econòmica.

En el cas de la Ribera d'Ebre, enguany van presentar un projecte de creixement els ajuntaments de la Palma d'Ebre, Riba-roja d'Ebre, Flix, Móra d'Ebre i Tivissa, però a la primera selecció només es van admetre els de Móra d'Ebre i Tivissa, ja que es va considerar que els altres no s'adequaven a les bases. Ara, però, el govern de l'Estat ha comunicat als dos consistoris –quan ja esperaven rebre la quantitat acordada per als seus projectes de desenvolupament– que també desestima les propostes per defectes en la tramitació. Segons han explicat fonts de les dues localitats; en aquest cas, el ministeri ha al·legat que les propostes no es van portar a debat del plenari municipal i es van tramitar com a decret d'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona