Economia

Calsina Carré inverteix set milions a renovar la flota

La multinacional de Pont de Molins ha adquirit 80 vehicles nous adaptats a la nova normativa de la UE de reducció d'emissions

L'empresa té més de 600 vehicles i prop de 500 treballadors

La multinacional gironina de transport terrestre, logística i software Calsina Carré ha invertit set milions d'euros per adquirir 80 vehicles més sostenibles ja que “responen a la nova normativa que marca la Unió Europea en matèria d'emissions, que va entrar en vigor l'1 de setembre passat”. Els nous vehicles, de les marques Mercedes, Renault, DAF, Scania, Man, Volvo i Iveco, passen a formar part, juntament amb els 540 camions tractor Eur 5 de què la companyia ja disposava, de la flota del grup Calsina Carré.

La normativa Euro 6 estableix els límits d'emissions d'òxids de nitrogen (NOx) i partícules fines en el sector del transport i ha situat la taxa de NOx permesa en 0,4g/kWh, cosa que suposa una reducció del 80% respecte a la normativa anterior, i la taxa de partícules fins a 0,01g/kWh. A més de disminuir les emissions, també redueix el consum de carburant fins a un 6% respecte als camions Euro 5. “Si bé és cert que la inversió necessària per adquirir aquest tipus de camions és gran, el manteniment és estable i la qualitat dels seus components aporta una longevitat que ajuda a disminuir el cost total de propietat”, assenyala Margarita Pagès, directora general del grup. Per Pagès, la inversió, a més de respondre a les exigències que marca la UE, demostra el caràcter innovador i socialment compromès de la companyia, una empresa familiar que després de 40 anys d'activitat té com a principals mercats l'Estat espanyol, Holanda, Alemanya, França, Romania, Turquia i el Marroc.

L'empresa, amb seu a Pont de Molins, va ser creada el 1971 per Jaume Carré i Cristina Calsina. La segona generació de la família –en Ramon, la Maria Cristina i en Josep Maria– s'hi va incorporar el 1992. Ara disposa d'un equip humà de prop de 500 professionals, una flota que ja supera els 600 vehicles i una capacitat logística de 55.000 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona