Economia

Obrir un nou accés, possible solució per a la granja Pifarré

Esquivaria la finca del veí, que boicoteja l'empresa ramadera

La Paeria manté la discreció, però ha demanat la titularitat dels vials d'Adif

L'explotació podria suspendre l'activitat mentre espera la resolució

El veí ha fet cas omís del pacte amb la Paeria per obrir el camí

L'aïllament de la Ramaderia Pifarré, a l'Horta de Lleida, a causa del blocatge d'un camí per part del veí podria tenir una nova solució, una alternativa que la família Pifarré i la Paeria hauran d'estudiar en els propers dies. L'alternativa és obrir un accés nou i esquivar així la finca veïna de José Luis Plaza, alcalde de Barbens. Al final del camí, anomenat de la Serra de Canyelles, s'hauria d'habilitar un desviament fins a un terreny ara erm i enllaçar amb terrenys dels Pifarré. L'operació costaria a l'explotació ramadera uns 6.000 euros, que estarien disposats a assumir, però necessiten la complicitat i l'aprovació de la Paeria, segons el portaveu de la família, Joan Pifarré. L'Ajuntament hauria d'autoritzar el nou accés i establir-ne la propietat, atès que tampoc estan clars els límits de la finca de Plaza.

El tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme i de l'Horta, Fèlix Larrosa, prefereix no fer declaracions sobre el conflicte i només manifesta que la Paeria segueix fent de mediadora.

El que sí que ha fet la Paeria, segons ha pogut saber aquest diari, és sol·licitar a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) la titularitat de tots els camins i vials de servei que aquest organisme té a l'Horta. La Paeria ha analitzat la viabilitat que la Ramaderia Pifarré usi un d'aquests camins per accedir a la granja, però és molt complex i tindria afectacions sobre instal·lacions de reg i altres elements que obligarien a fer una forta inversió. La Paeria dialoga amb les dues parts mentre s'espera la resolució de l'Audiència de Lleida al recurs que els Pifarré van presentar contra una sentència que avala la propietat del camí per part dels Plaza.

Aquests veïns que han tancat l'únic accés viable per a la càrrega i descàrrega de pinso i animals a la granja van aportar un informe que considerava idoni usar els vials d'Adif i, per tant, que no era necessari creuar la seva propietat. L'informe, però, ha quedat contradit amb el de la Paeria, que gairebé ho descarta. Així mateix, aquesta part ha fet cas omís del pacte a què havia arribat amb la Paeria per obrir la tanca tres hores cada setmana.

La Ramaderia Pifarré continua rebent suports, però no sap si podrà mantenir l'activitat tenint en compte tots els entrebancs que es troba i estudia la possibilitat de suspendre-la de manera provisional en espera de solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia