Economia

El turista britànic tornarà l'estiu vinent a la Costa Brava

L'operador turístic Jet2Holidays i l'agència NT Incoming portaran a l'aeroport de Girona sis vols setmanals

Es calcula que hi volaran fins a 37.000 turistes que s'allotjaran als hotels del litoral i Girona

La recuperació del turisme britànic serà un fet a partir de l'any vinent a la demarcació de Girona. L'operador turístic Jet2Holidays i l'agència receptiva NT Incoming ja van anunciar el juny passat que entre els mesos de maig i setembre de l'any vinent portaran turistes per tres noves rutes i sis vols per setmana que enllaçaran Glasgow, Newcastle i Manchester amb l'aeroport de Girona. Segons les previsions, aquests nous vols comportaran el desembarcament de 37.000 nous turistes que viatjaran amb els avions de l'operador. Tot això que van avançar a la premsa a través d'un comunicat, ho van explicar ahir els directors de Jet2Holidays i d'NT Incoming, Steven Heapy i Joan Pascual, respectivament, a uns 150 hotelers i empresaris del sector turístic en el marc d'un congrés que es va fer a Lloret de Mar.

Els turistes s'hostatjaran a la Selva (Lloret de Mar i Tossa de Mar), el Baix Empordà (Platja d'Aro i l'Estartit), Girona ciutat i l'Alt Maresme (Calella, Pineda, Malgrat de Mar i Santa Susanna). La principal atracció són el clima i les platges catalanes. Són famílies i, en menor mesura, grups de joves. També mostren molt d'interès pel Barça, les visites a la ciutat de Barcelona, els parcs aquàtics, la gastronomia i l'oci nocturn. Les seves vacances a la Costa Brava i la costa de Barcelona solen durar una setmana i les d'alguns fins i tot dues. S'allotgen en hotels d'entre tres i quatre estrelles i gasten al voltant d'uns 120 euros per dia i persona.

El director general de Jet2Holidays, Steven Heapy, atribueix l'aposta a “la qualitat dels serveis i a l'hospitalitat catalana”, i també al fet que “la Costa Brava és una gran destinació que té molt per oferir”. Heapy també recorda que la depreciació de l'euro davant la lliura esterlina converteix la Costa Brava i la costa de Barcelona “en un destí molt competitiu per als anglesos i escocesos que volen fer unes vacances de sol i platja” i que la reconversió hotelera que hi ha hagut els últims anys a la demarcació també ajuda a incrementar aquest tipus de client. Tampoc amaga que els recents atemptats a Tunísia afavoreixen l'arribada de turistes anglesos. “Ara hi ha preferències per destinacions segures, i la Costa Brava és perfecta”, concreta.

El director d'NT Incoming, Joan Pascual, justifica la “recuperació” d'aquest turisme perquè “el mercat britànic es manté com el segon emissor més important d'Europa i com un dels primers de tot el món”.

Enfadats pels ajuts

Pascual confia que “els sis nous avions setmanals que arribaran a partir del maig del 2016 contribueixin a satisfer el reclam de més viatgers per a l'aeroport de Girona i el de més hostes per al sector hoteler”. Creu que, paradoxalment, l'auge de Ryanair a Girona va ser un dels motius que van portar els operadors turístics a apostar per altres destinacions, enduent-se'n també el turisme. “Es van enfadar amb les subvencions i van deixar de venir a la Costa Brava; ara, però, amb el desembarcament de l'aerolínia al Prat, ho han volgut tornar a provar, i les vendes marquen que la decisió és bona”, va dir.

El director d'NT Incoming també explica que la recuperació del turisme britànic farà de contrapès a la davallada del rus que s'ha viscut al territori. “Crec que en qüestió de dos o tres anys tornaran a tenir un volum important de turistes anglesos; ara bé, serà difícil que arribin a suplir allò que van representar els russos”, va dir.

Per això, al costat dels britànics, el director avança que s'ha treballat per recuperar altres turistes, inclosos els russos. “Sincerament, jo crec que d'aquí a un parell d'anys tornaran a visitar-nos, quan la situació econòmica al seu país s'arregli”, va dir.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Marta Felip, va explicar que l'aeroport de Girona patia perill d'estancament i ara, amb aquests vols, viurà una important revitalització. Felip va recordar que els turistes britànics no només s'allotjaran a la Costa Brava centre i sud, tal com feien fins ara, sinó que també ho faran en hotels de l'Alt Empordà. “L'increment de turistes també es viurà a Roses i a Cadaqués, per exemple”, va dir.

Jet2Holidays és un operador turístic que ven paquets de vacances a partir de les rutes aèries de Jet2.com, una companyia que pertany al Dart Group PLC. Els turistes de Jet2Holidays arriben als aeroports d'Alacant, Barcelona, Gran Canària, Eivissa, Lanzarote, Màlaga, Menorca, Múrcia, Palma, Reus, Fuerteventura i Tenerife Sud. La seva agència receptiva és NT Incoming i porta a l'Estat espanyol i Portugal al voltant de 3,1 milions de turistes.

LES FRASES

Les agències angleses es van enfadar per les subvencions a Ryanair i van deixar de venir
Joan Pascual
DIRECTOR D'NT INCOMING
La Costa Brava és un destí molt competitiu per als anglesos que volen unes vacances de sol i platja
Steven Heapy
DIRECTOR GENERAL DE JET2HOLIDAYS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ