Economia

Calsina Carré dobla la flota de camions al Marroc

L'empresa de Pont de Molins inverteix 1,8 milions al país nord-africà

La multinacional referent en serveis de transport terrestre, logística i ‘software' tanca el 2014 facturant 106 milions d'euros

Calsina Carré, la multinacional gironina referent en serveis de transport terrestre, logística i software, ha reafirmat la seva aposta pel Marroc fent-hi una inversió d'1,8 milions, cosa que suposa que s'hi duplicarà la flota fins a arribar als vint camions durant aquest any. A més, l'empresa, creada a Pont de Molins, té previst que Calsina Carré Maghreb sigui la tercera flota més important del grup amb 80 unitats el 2017, darrere només de les que té a l'Estat (500) i a Romania (200). Actualment, el país nord-africà suposa el 7,2% del total de facturació del grup, que va tancar el 2014 amb 106 milions d'euros.

Calsina Carré va arribar al Marroc fa més de deu anys, amb l'obertura d'un magatzem logístic, gestionat des de l'Estat, amb l'objectiu d'oferir servei a la indústria d'automoció de Tànger i establir línies regulars de transport a Europa. L'any 2008, però, la companyia va establir-se definitivament al país amb la creació de l'actual filial, Calsina Carré Maghreb. Calsina Carré Maghreb és present en el sector de l'automoció, el químic i, especialment, en la gestió de mercaderies perilloses. Des de la plataforma de cross-docking que la firma té a Tànger també du a terme activitats de gestió duanera, la companyia coordina operacions de càrrega completa, fraccionada i serveis exprés.

La nova inversió al Marroc s'emmarca en el pla d'expansió internacional que té la multinacional catalana i que inclou també Holanda, Alemanya, França i Tunísia, països on Calsina Carré du a terme un procés d'inversió per augmentar la seva estructura amb l'objectiu d'aconseguir un creixement sostingut durant els propers cinc anys.

LA XIFRA

106
milions
va facturar l'any passat l'empresa. El 7,2% de la facturació prové del Marroc.

LA FRASE

El Marroc és una plaça molt important en la nostra estratègia de creixement internacional
Maria Cristina Calsina
copropietària del grup calsina carré

Fundada el 1971

L'empresa Transports Calsina i Carré va ser fundada el 1971 per Jaume Carré Vicens i Cristina Calsina Suñer, una empresa dedicada en els seus inicis a la càrrega completa terrestre. No va ser
fins l'any 1992, quan hi va entrar la segona generació de la família (Ramon, Maria Cristina i Josep Maria), que es va iniciar la diversificació de l'oferta.

Quatre dècades després, el Grup Calsina Carré ha evolucionat fins a convertir-se en un operador logístic integral amb una forta presència a Europa (Estat espanyol, França, Holanda, Alemanya,
Romania i Turquia) i el nord d'Àfrica (Marroc i Tunísia).

Actualment, la companyia altempordanesa treballa amb un equip humà de prop de cinc-cents professionals, una moderna flota que ja supera les sis-centes unitats, així com una capacitat logística que supera els 55.000 metres quadrats. Segons explica l'empresa, Calsina Carré treballa per fer realitat el concepte logical way, que pretén assegurar l'eficiència dels processos logístics de la cadena de valor dels seus clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ