Economia

PERE VILA

CANDIDAT DE CIU PER LLANÇÀ

“No volem arribar als nivells d'endeutament de fa anys”

Volen consolidar el model turístic de Llançà ordenant i modernitzant el poble

Espera revalidar la majoria absoluta

Preveu la construcció de tres rotondes i posar en funcionament el geriàtric

LLISTA
“Hem presentat una llista molt transversal i plural
i renovada més o menys al 50%”
AJUTS
“Els ajuts socials són una prioritat
per nosaltres perquè no volem que ningú quedi enrere”
CULTURA
“Continuem potenciant els eixos de caire cultural perquè inclou àrees molt transversals”

Espera “des de la humilitat” aconseguir els millors resultats que permetin a CiU “governar fort” a Llançà, però assegura que si no treu majoria absoluta però és la llista més votada estaran “oberts al fet que hi hagi algun partit” que els “pugui donar estabilitat de govern”. Vila manté que el programa de CiU a Llançà està basat en tres grans eixos: el turisme, la cultura i les persones, i que, ara que l'Ajuntament fa cinc anys que està en superàvit, han “cregut convenient introduir inversions”.

Aspira al seu quart mandat i sempre ha governat amb majoria absoluta. Creu que la tornarà a renovar?
Quan et presentes en unes eleccions, i això ho dic des de la humilitat, esperes treure els millors resultats que et permetin governar fort i tenir una majoria que et permeti desenvolupar el programa electoral. Jo tinc ganes de revalidar la majoria absoluta i a mesura que avança la campanya tinc una sensació molt positiva i estic convençut que ens anirà molt bé. En el cas que no hi hagués majoria absoluta, però sí la llista més votada, estem oberts que hi hagi algun partit que ens pugui donar estabilitat de govern, ja sigui des de fora com des de dins.
I en aquests possibles pactes, hi influiria el tema sobiranista?
Nosaltres hem parlat moltes vegades sobre aquest tema. Però el món local és el món local. A mi m'agradaria però, és clar, hem de veure les diferents opcions que quedin a Llançà.
Quins són els punts destacats del seu programa?
Nosaltres hem fet un programa pensant molt més enllà del que és el pròxim mandat. És un programa que està format per tres eixos: el turístic, el cultural i el social i de les persones. El turístic consisteix en la consolidació del nostre model i acabar d'ordenar i modernitzar el poble. Abans, amb el sol i platja, el turisme funcionava molt bé. Però això ha canviat perquè el sol i la platja s'han de complimentar. Nosaltres hem organitzat tot tipus d'accions per potenciar-lo i la nostra agenda cultural i turística és molt extensa. Com a administració ens toca captar el turista i que quan vingui trobi el poble amb les condicions idònies d'un poble turístic. I, en això, ja hi hem invertit en els darrers dotze anys i hem fet molts esforços econòmics, però en volem fer més.
Com ara quins?
Tenim pendent fer senyalitzacions, tres rotondes a les entrades de Llançà port i a l'entrada de la vil·la, solucionar finalment tots els camins de ronda i transformar els passejos marítims del port com de Grifeu. També tenim pendent posar en funcionament el centre geriàtric.
Ha comentat que el tercer eix del programa és el de les persones.
Continuarem amb les ajudes socials perquè ningú quedi enrere, posant tot tipus de facilitats amb els impostos i les taxes. Presentem un programa ambiciós. Ara mateix, a les famílies de Llançà, no els costen ni un duro els llibres escolars perquè mitjançant el banc de llibres se subvencionen.
Roses i Llançà són els dos pobles de l'Alt Empordà que han perdut habitants i per tant regidors.
El tema de Llançà és curiós. En el padró del 2014 és veritat que vam baixar als 2.980 habitants quan el 2011 érem 5.060. Però en el dia d'avui ja tornem a ser 5.020. És curiós que s'hagi d'agafar el cens del 2014 i no l'actual. Tenir menys regidors, però no afectarà en la marxa del poble.
El poble ha estat endeutat però actualment aquest deute s'ha rebaixat. Això representa que es podran fer més inversions?
Durant cinc anys no hem fet cap tipus d'inversió en què s'hagués de demanar crèdit i en canvi sí que s'han fet coses amb recursos propis. Ara per primera vegada hem aconseguit reduir al 40% el deute que havíem tingut al 120%. Acumulem cinc anys seguits amb superàvit i hem cancel·lat molts crèdits. Ara hem considerat oportú posar algunes inversions.

Home positiu

Va néixer el 1973. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya, director de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Figueres i alcalde de Llançà. És president de Convergència Democràtica de Catalunya. Vila assegura que li agradaria que les campanyes electorals fossin més positives perquè el dia 25 de maig “la gent tornarà a fer el que feia”. Explica que això no passa a Llançà però que l'entristeix el que està passant a altres indrets on “hi ha posicions molts radicals”.

QUIM PUIG



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona