Sun Roller de Fogars anuncia que presentarà un concurs de creditors

Si es tira endavant, de moment quedarà sense efecte l'ERO per a 64 treballadors

Aquest concurs de creditors es vol presentar «per intentar sortir de la crisi», segons va explicar ahir a aquest diari el director de recursos humans de l'empresa, Joaquim Grau. La direcció ho va comunicar al comitè i se'n va informar els treballadors. Grau va indicar que l'empresa d'Eslovènia que té la majoria d'accions de Sun Roller «ha decidit no fer l'ampliació de capital, i això fa que el consell d'administració hagi decidit que es presentarà el concurs». La intenció és presentar-lo dimarts vinent al jutjat, i llavors caldrà esperar si s'aprova. En cas que sigui aprovat, quedaria sense efecte, per ara, l'expedient de regulació d'ocupació que l'empresa ha presentat al Departament de Treball i que havia d'afectar 64 empleats, segons va explicar el director de recursos humans. «L'ERO s'aturaria i es faria un pla de viabilitat,» va indicar Grau.

La previsió és que, si res no canvia fins dilluns, el concurs es presenti i que a l'octubre es porti a terme una junta d'accionistes. «Si es troben solucions, el concurs es retirarà», hi va afegir Grau. Es confia també en un possible accionista per fer front a la crisi que travessa l'empresa a causa de la baixada de vendes motivada pel context econòmic actual.

La plantilla de Sun Roller va portar a terme la setmana passada diferents mobilitzacions després que es presentés l'expedient de regulació d'ocupació al Departament de Treball. Les negociacions entre el comitè i la direcció van acabar sense acord i havia de ser aquest organisme el que determinés si calia retallar la plantilla. Ara, segons s'indica des de l'empresa, tot està un altre cop a l'aire i en espera de determinar què acabarà passant amb Sun Roller. «L'objectiu és trobar fórmules perquè l'empresa vagi endavant», va destacar el director de recursos humans.

Retallada a Torraspapel

CCOO ha manifestat el seu rebuig pels «acomiadaments que porta a terme l'empresa Torraspapel entre el personal comercial». Segons va explicar el secretari d'acció sindical de la FSC-CCC de Catalunya, Juan López Lafuente, «es tracta de dotze acomiadaments a Barcelona i dotze més en el conjunt de l'Estat espanyol». Segons va explicar López, «ofereixen vint dies per any treballat». «Després d'haver-se tancat un expedient de regulació d'ocupació amb acord i consens de les dues parts fa sis mesos, aquests acomiadaments constitueixen una ruptura en tota regla del diàleg construït, tant necessari en una situació com l'actual», s'indica en un comunicat difós pel sindicat. També es manté que «l'empresa ha procedit als acomiadaments sense explicació prèvia als representants sindicals, per evitar el coneixement previ de la situació i la negociació de possibles alternatives». CCOO té previst realitzar «mesures de pressió».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Tractors tallen la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS