Europa subvencionarà amb quatre milions d'euros onze projectes emprenedors a Lleida que crearan ocupació

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, han presentat aquest divendres els projectes seleccionats al fons Feder 2007-2013 destinats al foment de la innovació, el desenvolupament empresarial i l'economia del coneixement.

Les actuacions presentades pel conseller Jordi Ausàs a Lleida són fruit del conveni de col·laboració per a la cogestió i codecisió del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) signat entre el Departament de Governació i les diputacions catalanes.

Aquest conveni té com a principal objectiu dur a terme una gestió més específica i concreta a les necessitats de cada territori i, a la vegada, afavorir l'impuls de projectes d'innovació i desenvolupament econòmic a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran.

Els projectes seleccionats ajudaran a crear nous llocs de treball, dinamitzar les comarques lleidatanes i potenciar l'equilibri territorial. A més, són una aposta clara per ajudar els emprenedors.

Aquestes onze actuacions suposaran una inversió total de 7.998.933 euros, dels quals el Departament de Governació, a través del fons Feder, finança 3.999.466 euros (el 50%), la Diputació de Lleida 1.999.733 euros (el 25%) i l'altre 25% restant va a càrrec dels ens locals responsables dels projectes.

Entre les actuacions finançades amb fons Feder hi ha l'edifici TIP-CPD del Parc Científic i tecnològic Agroalimentari de Lleida o la construcció i posada en marxa d'un Centre d'Empreses Innovadores a Cervera, Solsona, Val d'Aran, Balaguer, Pallars Sobirà i Tremp. També han estat seleccionats els projectes de construcció i posada en marxa d'una xarxa de centres d'empreses innovadores a les Borges Blanques, la incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell, el Centre Tecnològic de l'Alt Pirineu i la creació del Centre d'Assessorament Empresarial i promoció Econòmica del Pont de Suert.

Al conjunt de Catalunya, la part del Feder destinada a les corporacions locals incloses en el conveni entre el Departament de Governació i les Diputacions està dotada, en aquesta primera convocatòria 2007-2010, amb 19,3 milions d'euros, la qual cosa suposarà una inversió global de 38,6 milions d'euros al conjunt del territori.

Els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han d'estar executats i certificats abans del 31 de desembre de 2010. No serà fins a principis del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent (2011-2013).

L'acte també ha comptat amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya; el director territorial de Governació a Lleida, Tomàs Pujol; el coordinador territorial de Governació a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, i els alcaldes i representants de diferents consells comarcals de la demarcació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”