L'hotel Cala Jóncols de Roses celebra seixanta anys
Aquests dies ha reobert les portes després d'haver fet millores per adaptar-se a les demandes dels clients
Per l'aniversari farà diferents activitats i publicarà un llibre amb fotos inèdites
L'hotel restaurant Cala Jóncols de Roses, que ha reobert les portes aquests dies, celebrarà aquest any el seixantè aniversari amb tot un seguit d'actes que durà a terme durant tota la temporada i amb la publicació d'un llibre amb fotos inèdites que recull la història de l'establiment.
L'hotel ha reobert amb importants millores tant en la part interior com en la part exterior de l'establiment per adaptar-lo a les demandes dels clients, “però sempre respectant l'entorn”. En concret, s'han fet millores a la cuina, s'ha ampliat la zona de la piscina, i s'han fet reformes en tota l'àrea de jardins. Destaquen els seients del restaurant exterior, fets amb troncs que el mar ha arrossegat fins a la cala i xarxes dels pescadors, un disseny que s'ha fet amb la col·laboració dels pescadors de Roses i l'artista resident a l'Empordà Joan Comella.
Pel que fa la cuina de cala Jóncols, aquesta temporada s'ha previst incorporar plats innovadors, però sense abandonar la tradició lligada als inicis amb la mare dels actuals propietaris, la Rosario, que actualment s'encarrega de supervisar tots els plats.
Situat a l'última platja de Roses, a tocar del terme municipal de Cadaqués, en ple Parc Natural del Cap de Creus, l'establiment va obrir les portes el 1955. L'hotel el van construir uns italians. Pepe Gómez i Rosario Fernández, els pares dels actuals propietaris, Juanma i Michael Gómez, van arribar a la cala des d'Andalusia per treballar-hi. El 1975 els socis italians es van separar i es va tancar l'hotel. Un any més tard, la família Gómez-Fernández el va tornar a obrir.
L'hotel es va aixecar al costat d'un antic refugi de pescadors que encara es conserva a la zona; els primers anys obria els tres mesos de l'estiu i ara ho fa set mesos l'any, del 27 de març a l'1 de novembre; ocupa uns 30.000 metres quadrats i disposa de 34 habitacions.
Els clients de l'hotel són sobretot francesos (60%), i el 25% són catalans o de l'Estat espanyol.