Economia

Ryanair ‘amenaça' els aeroports de Reus i València

L'aerolínia unirà l'aeroport de Castelló amb Londres i Bristol

La Costa Daurada creu que no se'n ressentirà

L'establiment de Ryanair a l'acabat d'estrenar aeroport de Castelló, a 160 quilòmetres de l'aeroport de Reus i poc més de cent de l'aeroport de Manises, a València, amenaça ambdues instal·lacions, encara que els efectes que pugui tenir sobre l'aeroport català són més que discutibles, segons el parer del Patronat de Turisme de la Costa Daurada. La direcció de l'aeroport de Reus va declinar pronunciar-se al respecte.

L'aerolínia irlandesa va anunciar ahir que començarà a operar a partir del 15 de setembre des de l'aeroport de Castelló amb vols regulars amb destinació a Londres Stansted i Bristol. Els responsables de la companyia van confirmar que els vols a Londres tindran tres freqüències setmanals i els de Bristol, dues freqüències a la setmana. L'aerolínia serà la primera a instal·lar-se a l'aeroport de Castelló i preveu transportar 60.000 passatgers a l'any.

El gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, Octavi Bono, reconeixia ahir que l'establiment de Ryanair a Castelló “condicionarà poc” l'operativa turística des de l'aeroport de Reus i afectarà en major mesura les instal·lacions de la capital valenciana, on la companyia irlandesa és el principal operador.

Segons Bono, en els darrers deu anys només entre un 1% i un 3% dels turistes que ha arribat a l'aeroport de Reus tenia Castelló i València com a destinació. Sobre si els operadors i les agències de viatge s'inclinaran més per l'oferta castellonenca que no pas la tarragonina, Bono recordava que Castelló “té menys oferta turística que nosaltres, menys activitat i la seva internacionalització és menor”. Segons dades del Patronat, el 82% del turisme de Castelló és domèstic –o bé de la resta de València o de l'Estat– o sigui que la seva internacionalització és del 18%, mentre que a la Costa Daurada el turisme estranger pesa el 53%.

De fet, l'aeroport de Reus se'n ressent més quan els canvis es produeixen a l'aeroport del Prat, a només cent quilòmetres, que no pas a qualsevol altra instal·lació.

El director general de l'aeroport de Castelló, Alain Russel, va explicar ahir que la intenció és aconseguir operar vols xàrter a partir d'aquest estiu i tancar més acords de vols regulars amb altres companyies.

Ryanair posarà a la venda des d'avui mateix els bitllets promocionals al preu de 31,99 euros.

LA FRASE

L'establiment de Ryanair a Castelló condicionarà poc la nostra operativa a Reus
Octavi Bono
Gerent patronat costa daurada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia