Economia

Emprenedoria

Concretar una idea espontània

Marc Carreras va ser el guanyador del programa Yuzz a Girona

Solucionar el sobreescalfament dels sistemes solars tèrmics

Tots podem tenir bones idees per a un projecte però si no es concreten en un pla empresarial no van més enllà de ser idees espontànies.

Marc Carreras ha estat el guanyador de l'edició 2014 del programa Yuzz a Girona. Carreras va saber pel boca-orella d'aquest programa que vol promocionar el desenvolupament d'idees innovadores en joves emprenedors. “Hi vaig anar amb una idea bàsica i després es tractava de fer un pla d'empresa per a un projecte”, comenta el jove de Vidreres. Carreras té 23 anys i va acabar el grau superior d'assessor energètic i energia solar l'any passat. Explica que fa dos anys va instal·lar un sistema solar tèrmic a casa els seus pares. En fer-ho va trobar un error en la instal·lació. D'aquí va sorgir el projecte Protect Therm: solucionar el sobreescalfament a l'estiu d'aquest tipus d'instal·lacions sense augmentar el consum d'energia.

L'experiència, que combina tutories amb gent de l'associació Secot i activitats de formació i assessorament en el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, ajuda aquests joves a concretar la idea en un pla empresarial.“El tutor ens guiava per la seva experiència empresarial, tot i que també teníem controvèrsies”, explica Carreras. Precisament perquè el projecte no és tècnic sinó empresarial, Carreras es va associar amb Lluís Galobart, també de Vidreres, per formar un tàndem tecnicoempresarial.

L'experiència ha estat positiva. Entre la trentena de projectes inicials, només una quinzena es van arribar a desenvolupar, ja que no tots tenien viabilitat. Tot i que al final hi ha premi, Carreras explica que va tenir companys en lloc de rivals. “Si pogués tornaria a repetir.” I afegeix que per a ell el premi és poder “tenir un projecte per tirar endavant”. Volen posar en marxa el projecte el 2016. De moment han fet una maqueta. Estan a punt de fer el prototip i de patentar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona