La plantilla de Sun Roller de Fogars manté la vaga fins que Treball decideixi si cal fer fora 64 empleats

El departament resoldrà l'expedient de regulació en un termini de quinze dies

D'aquí a la resolució de Treball es preveu que passin un parell de setmanes. Durant aquest període, la plantilla de Sun Roller, empresa que es dedica a la fabricació d'habitatges mòbils i autocaravanes, preveu mantenir la vaga, tot i que el més probable és que no es faci cada dia sinó en jornades determinades. Segons va explicar el president del comitè, Antonio Gaspar, a partir d'avui es decidirà un calendari de mobilitzacions.

Avui, nova protesta

El que sí està decidit és que avui la plantilla no treballarà –tal com ja va fer dilluns passat– i es concentrarà davant les portes de la fàbrica per evitar l'entrada i sortida de camions. A part, el dilluns els empleats també van realitzar talls intermitents a la carretera i van cremar pneumàtics.

Darrer intent, fallit

El darrer intent per mirar d'arribar a un acord es va produir ahir a la seu de Treball a Barcelona. El període de consultes ha finalitzat però l'empresa va proposar al comitè ampliar les converses, cosa que els representants dels treballadors no van acceptar en considerar que és una estratègia que no té com a objectiu consensuar una proposta d'indemnitzacions pels afectats. Actualment, l'oferta és de 22 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats. L'empresa sosté que està disposada a retallar els acomiadaments si la resta de la plantilla flexibilitza els horaris, però el comitè es queixa que no es concreta aquesta proposta.

«No tirarà endavant»

El president del comitè, Antonio Gaspar, es va mostrar confiat que la decisió de l'administració serà no acceptar l'expedient de regulació d'ocupació. «Creiem que no tirarà endavant. En la darrera reunió, Treball ja ha detectat mancança d'arguments pels acomiadaments, principalment perquè l'empresa encara no sap si continuarà l'activitat», diu Gaspar, segons el qual el que hauria de fer l'empresa, primer, es estudiar la seva viabilitat i, després, prendre les mesures pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona