La plantilla de Sun Roller de Fogars inicia la vaga contra els 64 acomiadaments

Les negociacions entre el comitè i la direcció han acabat sense acord i Treball haurà de decidir

Ahir va ser el primer dia de vaga però els treballadors es reuniran avui en assemblea per decidir si continuen amb aquesta aturada de producció. Serà en funció de la reunió que s'ha de celebrar aquest matí a la seu del Departament de Treball, a Barcelona. Inicialment, el període de consultes de l'expedient ha finalitzat i no hi ha acord entre les parts. Treball escoltarà avui la direcció i el comitè i decidirà si inicia un període de mediació per intentar acostar posicions o bé si és el Departament que decideix si és oportú o no aplicar l'ERO.

Tall de carretera

Ahir, els treballadors van fer talls intermitents de la carretera que connecta Fogars amb Hostalric. També van cremar diversos pneumàtics, fet que va obligar, un cop finalitzada la manifestació, a traslladar una dotació de bombers per apagar el foc. El participants es van col·locar davant la porta i no deixaven entrar ni sortir ningú. Això va provocar uns minuts de tensió quan el cap de manteniment de la fàbrica va voler accedir al recinte, tot i la barrera humana que li ho impedia. El president del comitè, Antonio Gaspar, sosté que el cap de manteniment el va atropellar amb el vehicle sense causar-li, però, danys importants. Gaspar es va traslladar a un centre de salut i, posteriorment, va interposar una denúncia pel suposat atropellament.

Gaspar va afirmar que l'oferta d'indemnitzacions de l'empresa –22 dies per any treballat, amb un màxim d'una anualitat– és del tot insuficient i que no pensen arribar a un acord si es mantenen aquestes quantitats. Tampoc es creu la promesa de l'empresa de reduir els acomiadaments si la resta de la plantilla flexibilitza els horaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona