Es posa en marxa el pla d'impuls al sector del moble amb una missió comercial inversa al Marroc

El govern destina 150.000 euros per afavorir la internacionalització

Compradors de mobiliari del Marroc es desplaçaran els dies 15 i 16 de desembre a la Sénia per participar en una missió comercial inversa. Una missió que serà la primera activitat del pla d'internacionalització del moble i que organitzarà conjuntament el Centre de Difusió Tecnològica del Moble de la Sénia, la Cambra de Comerç de Tortosa i la delegació del Copca a Casablanca. L'actuació està pensada en tres fases: una primera que serà preparatòria i en què es formarà les empreses interessades en el mercat marroquí; una segona per facilitar el coneixement entre els fabricants catalans i els distribuïdors marroquís, i finalment, tindrà lloc la trobada a la Sénia. «La missió del Marroc serà la primera que farem, però estem preparant un pla que inclou més visites de compradors, així com sortides a l'exterior dels fabricants de la Sénia», ha explicat el president del Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia (CEMS), Juan José Royo. En aquest sentit, el pla de suport al sector del moble inclou una partida de 150.000 euros per afavorir la internacionalització i 350.000 euros més perquè les empreses preparen plans estratègics per sortir de la crisi. «Des del CEMS hem treballat amb l'administració perquè s'articulen ajuts per les empreses, però són les empreses de manera individual les que han de sol·licitar aquests ajuts», ha dit Royo.

Entre les accions del pla per dinamitzar el sector del moble s'inclouen actuacions conjuntes d'empreses com ara la creació de grups d'exportació, és a dir, agrupacions d'empreses per facilitar la introducció conjunta dels seus productes o serveis a diferents mercats europeus, o la participació agrupada en fires de referència. A més, el Departament d'Innovació posa a disposició de les empreses els seus programes de suport i assessorament que permeten als fabricants preparar el procés exportador.

«Mercat deprimit»

Amb les sortides al mercat exterior, els fabricants del moble del Montsià esperen preparar-se per quan se supere la crisi econòmica. «El mercat està deprimit i els moblistes no hem tingut més remei que aclimatar la nostra producció a les vendes, un fet que s'ha traduït en retallades de personal en moltes fàbriques», ha assenyalat el president del CEMS. «Amb tot, la majoria de les empreses de la Sénia estan fent un esforç i estan preparades tecnològicament per sortir al mercat quan hi hagi brots verds», ha afegit Royo.

Al Montsià hi ha més d'una cinquantena d'empreses de fabricació de mobles, amb una facturació anual conjunta de 150 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

Brussel·les exigeix a Booking complir amb les restriccions de la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona