Economia

Montgrony Any 0 podria tancar després de dos anys

Forma part de la ruta Terra de Comte i es va obrir el 2012 després de fer-hi una despesa de 350.000 euros

En el projecte, també hi participen Ripoll i Sant Joan de les Abadesses

El centre d'interpretació Montgrony Any 0 està en perill. Els pocs visitants que rep durant tot l'any fa que a l'Ajuntament de Gombrèn es plantegin tancar l'equipament si tot continua igual “perquè els números no surten”, diu l'alcalde, Eudald Picas. Montgrony Any 0 es va inaugurar al març del 2012 i és la tercer puntal del projecte turístic i cultural Terra de Comtes i Abats, del qual també formen part Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i, en menys mesura, Campdevànol. Només l'equipament de Gombrèn va costar 350.000 euros. L'alcalde especifica que la intenció “és no haver-lo de tancar mai”, però no amaga que costa molt de mantenir un equipament així “si no hi ve gent”. Picas diu que “si la cosa segueix així i continuem acumulant números vermells ens ho haurem de plantejar”, i hi afegeix que “aguantarem fins que puguem”. A l'hora de trobar un motiu que justifiqui aquesta poca afluència de visitants al centre d'interpretació de Montgrony, Picas diu que quan es va obrir “la crisi econòmica va afectar de ple i la gent prefereix gastar-se els diners en altres necessitats”. També explica que pot ser un problema de poca difusió. Picas diu que ja se'n fa com a part del conjunt de Terra de Comtes amb Sant Joan i Ripoll, “però sense menysprear els altres pobles, sempre passa allò que el gran es menja el petit”. A tot plegat, explica Picas, s'hi ha d'afegir que la carretera que puja de Gombrèn a Montgrony no està en gaire bon estat: “Teníem previst arreglar-la a través d'una subvenció del Puosc, però aquest programa ha quedat aturat i, per tant, l'obra també.” Tot i així, val a dir que es tracta d'una carretera asfaltada i els cotxes hi poden pujar sense problema.

El projecte de Terra de Comtes va suposar una inversió total de la Generalitat de més de quatre milions d'euros. La primera peça que es va inaugurar va ser el Palau de l'Abadia i el Centre d'Interpretació del Comte Arnau, a Sant Joan de les Abadesses, amb un cost d'1,6 milions d'euros, i es va estrenar al març del 2010. Al cap de dos anys, al març del 2012, es va inaugurar el de Montgrony, i l'últim que es va poder visitar va ser el centre d'interpretació del monestir de Santa Maria de Ripoll, inaugurat el març del 2013, que va costar 1,5 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries