Economia

Cultius per captar el nitrogen i produir biogàs

L'IRTA de Mas Badia participa en un estudi per millorar la qualitat dels sòls

L'Estació Experimental Agrícola de Mas Badia, a la Tallada d'Empordà, i el Centre Torre Marimón, de Caldes de Montbui, que avaluen diferents sistemes de cultius captadors de nitrogen, asseguren que aquestes plantacions poden ser una bona alternativa per optimitzar la producció de biogàs. Alguns sistemes agraris tenen el sòl sense cultiu en les èpoques que hi ha més pluges, per facilitar que l'aigua dreni el nitrogen inorgànic present en el sòl i el condueixi cap a nivells freàtics o als recs i les rieres. La implantació de cultius captadors de nitrogen suposa una bona pràctica agronòmica que cal considerar per evitar o minimitzar aquestes situacions, i a causa de la seva baixa utilitat comercial es poden utilitzar com a cosubstrats en una planta de biogàs.

El 2013, la CE va concedir al DAAM, en col·laboració amb altres institucions catalanes, un projecte Life per millorar la gestió de purins i la manera com s'apliquen al camp. Un dels objectius del projecte és l'avaluació de diferents sistemes de plantacions que permetin l'extracció de nutrients en parcel·les molt riques en nitrats. Aquesta acció es duu a terme conjuntament amb tècnics del GIRO-IRTA i de la Fundació Mas Badia. En aquest sentit, consisteix a sembrar aquest tipus de cultius després del conreu principal. Són cultius que absorbeixen una part del nitrogen inorgànic que ha quedat del cultiu principal per desenvolupar-se i, com que no es deixa la parcel·la nua, protegeixen el sòl de fenòmens erosius, eviten la formació de crosta i milloren l'hàbitat de la microfauna del sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europa

Brussel·les exigeix a Booking complir amb les restriccions de la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura