Economia

El govern reconeix el mestratge de sis artesans gironins

Sis artesans de les comarques gironines van rebre ahir el diploma de mestre artesà, una distinció que entrega cada any la Generalitat de Catalunya i que té com a objectiu reconèixer “la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge”. L'acte d'ahir es va celebrar al Palau de la Generalitat i en total es van guardonar 42 artesans de tot Catalunya.

Pel que fa als artesans gironins, es va premiar Antoni Barceló i Moreno, miniaturista, de Sant Hilari Sacalm, “per la realització de miniatures inusuals, anant més enllà de les miniatures de vaixells dins d'ampolles”. En van destacar els pessebres.

Joan Comas i Comajoan, tallista, de Sant Hilari Sacalm, va rebre el premi “per la seva trajectòria i la seva participació en la fundació de l'Escola de Belles Arts de Sant Hilari, de la qual en va ser director i professor”.

Pere Giró i Bosch, carrosser i planxista de vehicles de motor, de Garrigà, “pel seu excel·lent domini de l'ofici i el desenvolupament de maquinària i instruments per a diverses utilitats”.

L'escultor i tallista d'Olot, Joan Montero i Arcas, “pel seu excel·lent domini de l'ofici i una brillant tècnica escultòrica, i per haver modernitzat les tècniques i eines pròpies de l'ofici”.

El rajoler de Llambilles Joan Quintana i Puigdevall, “per la llarga trajectòria professional, les aportacions tècniques aplicades per millorar el desenvolupament de l'ofici i la qualitat dels productes finals”.

I, finalment, el ceramista Jaume Rulduà i Ros, de la Bisbal d'Empordà, “per la seva àmplia trajectòria professional i formativa, en què destaca la seva aportació al manteniment de tècniques tradicionals combinades amb investigació i modernització”.

Els diplomes tenen la col·laboració de diversos artesans. El paper en què s'han imprès els diplomes ha estat confeccionat per Victòria Rabal, del Museu Molí Paperer de Capellades. Es tracta de paper fet a mà, a base de fibres de cotó i lli, i la insígnia que es lliura als guardonats sorgeix d'un concurs entre els alumnes de les escoles d'arts i oficines i disseny de Catalunya. La guanyadora va ser Carolina Pateiro, de Vilafranca del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona