Els carros de la Fageda van aconseguir la plena ocupació a l'agost

El passeig és còmode, l'ambient és agradable i a dins del bosc s'hi està fresc; la mainada urbanita queda meravellada amb els cavalls i els adults, amb la bellesa de l'entorn. Què més vols, per passar una estona d'agost en família? Això ho devia pensar molta gent, aquest estiu, perquè les últimes setmanes els cèlebres carros que t'endinsen a la reserva natural del bosc de faigs que va immortalitzar Joan Maragall no han donat l'abast.

Explica Joan Masoliver, el propietari del negoci de les passejades per la Fageda d'en Jordà, que no recorda un agost com aquest –i ja acumula dues dècades d'experiència–, amb tots els carros plens i ni un sol dia fluix. Probablement, la tendència a deixar les estades llargues per a millors temps i limitar-se a fer escapades d'un dia –que, pel que sembla, ha estat l'opció majoritària d'aquest estiu– ha beneficiat propostes com aquesta. El juliol no va anar bé –hi va haver menys gent que altres temporades, «vés a saber per què»–, però l'allau de les últimes setmanes ho ha compensat amb escreix. Reticent a donar xifres concretes, l'amo dels carruatges es limita a concloure que l'estiu haurà estat molt bo.

Com sempre, els usuaris han estat grups familiars i, sobretot, de Catalunya mateix. «A tall d'anècdota –hi afegeix Masoliver–, et diré que hem tingut xinesos, nord-americans i canadencs.» El propietari dels carruatges té altres negocis turístics a la zona i parla amb coneixement de causa quan diu que els que han usat els carros, en general, han passat un dia per la comarca, fent també despesa en restaurants i bars.

El volcà Montsacopa

Una altra reserva natural, la del volcà Montsacopa d'Olot, des de fa uns anys és la destinació d'una de les visites guiades que organitza Turisme Garrotxa. En fan una al mes i el nombre d'usuaris que han tingut aquest estiu reflecteix el que ha passat arreu: a la del juliol s'hi van apuntar només quatre persones i a la de l'agost, vint, que era la capacitat màxima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona