Economia

L'Espai Gironès manté els 9 milions de visitants l'any

El centre comercial celebra el novè aniversari amb la segona edició de l'Espaidart

En aquests moments, té 122 establiments, un 42% dels quals són botigues de moda

L'Espai Gironès, centre comercial gestionat per Multi Mall Management Spain, va tancar el 2013 amb nou milions de visitants, “una xifra estable any rere any”, i, tot i la crisi, el centre és al 98% d'ocupació. “Seguiment amb la mateixa configuració de botigues. En aquests moments, tenim 122 establiments, a més de l'hotel i la gasolinera, que no comptem dins l'Espai Gironès”, assegura el gerent del centre comercial, Pau Jordà, que comenta que treballen dia a dia per adaptar el centre al mixt comercial i a la demanda dels visitants. Actualment, entre el 42 i 45% de les botigues que integren l'Espai Gironès són establiments de moda, seguides de les de complements, restauració i lleure. Complementen l'oferta les botigues que ofereixes objectes per a la llar i electrònica i les de serveis. “El pes específic de l'Espai Gironès és la moda, però com passa amb qualsevol àrea comercial”, va comentar. Entre les darreres marques que s'han afegit a l'oferta del centre hi ha Tezenis, Centros Único, Cartoon Kids, Di Prego i Alain Afflelou i estan “en negociacions amb un parell de firmes importants”.

El perfil dels clients del centre és “públic bastant familiar” i de totes les edats i el client principal és el procedent del que Jordà anomena la primera corona –Girona, Salt, Sarrià, Aiguaviva, Vilablareix i Fornells–, ja que “un 40% és client de proximitat”. Entre el 30 i el 35% corresponen a la segona corona, –comença per sota Figueres fins a Lloret de Mar, resseguint tota la Costa Brava– i la resta prové del sud de l'Estat francès i del nord i l'est de la demarcació de Barcelona.

L'Espai Gironès celebra aquest any el novè aniversari i ho fa “situant-se com a referent d'art i cultura amb un gran festival amb 30 espectacles”. El festival, anomenat Espaidart, va començar el 5 de maig i s'acaba el 7 de juny i és el segon any que se celebra. Inclou novetats destacades, com ara concerts de joves cantautors, i tots els actes són gratuïts. Jordà està especialment satisfet d'aquest festival perquè “s'engloba dins aquest posicionament diferent de l'Espai Gironès”. “És un lloc on passen coses culturals i socials i, a més, és un centre comercial”, assegura Jordà. A més de l'Espaidart, el centre gironí és un dels patrocinadors de Temporada Alta i del Festival Strenes i en la vessant social col·laboren amb Unicef, el Banc dels Aliments, la fundació Oncolliga i Jaume Casademont, entre d'altres.

D'altra banda, l'Espai Gironès ha aconseguit aquest any el certificat d'eficiència energètica de classe B, atorgat per l'Institut Català d'Energia de la Generalitat, i amb la campanya que des del 2013 du a terme per al Banc dels Aliments és finalista dels premis ICSC Solal de Màrqueting.

LA XIFRA

40%
dels visitants
són clients de proximitat. Es manté el públic de l'Estat francès que busca roba provinent de franquícia.

LA XIFRA

98%
de l'espai
de les botigues està ocupat. Darrerament, s'han integrat a l'oferta Tezenis i Cartoon Kids, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona