Economia

Mercadona inverteix més de 161 milions d'euros a Catalunya durant el 2013

La cadena de supermercats compra a proveïdors catalans per valor de 3.309 milions

Tanca l'any amb 26 botigues més, i arriba a les 206 al Principat

La cadena de supermercats Mercadona va invertir 161,4 milions d'euros a Catalunya durant el 2013. A més, l'empresa valenciana va comprar productes a proveïdors catalans per valor de 3.309 milions. La quantitat invertida es va destinar principalment a l'obertura de supermercats –aquest any se'n van obrir 26, i es va arribar als 206 al territori– i a la continuació de les obres del bloc logístic d'Abrera (Baix Llobregat), on es van destinar 62 milions d'euros.

El nou bloc logístic suposarà una inversió total de 300 milions d'euros i començarà a funcionar aquest 2014, tot i que no al màxim de la seva capacitat. Les instal·lacions ocuparan una superfície construïda de 110.000 metres quadrats i tindrà capacitat per proveir a 250 supermercats de Catalunya i Aragó.

Mercadona també va fer una inversió de 83,3 milions d'euros als setze interproveïdors de la companyia a Catalunya. A més, va augmentar les compres a proveïdors catalans durant el 2013.

La companyia va augmentar un 8,2% les adquisicions a proveïdors gironins. En concret, Mercadona es va gastar 352 milions d'euros en la compra de productes de proveïdors de la demarcació de Girona. L'aposta de Mercadona per Catalunya també es va notar a la resta de demarcacions. La companyia va augmentar un 14,2% les compres als proveïdors lleidatans, per un valor de 169 milions. A les comarques de Tarragona no es van augmentar gaire les compres a proveïdors, però Mercadona hi va fer compres per un valor de 732 milions d'euros, i és la demarcació on més despesa van tenir.

La cadena de supermercats també va augmentar les compres de productes frescos, en què destaca el peix, i va arribar als 2,2 milions de quilos comprats a tretze llotges catalanes, més de la meitat situades a la costa gironina. A més, el director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, va explicar que “l'aposta sostinguda de la companyia pel teixit productiu català queda reflectida en la relació comercial que Mercadona manté amb més de 1.800 pimes d'arreu del territori”.

La col·laboració de Mercadona amb els seus proveïdors catalans va permetre a aquests darrers vendre una gran quantitat de productes a tot l'Estat espanyol a través de la xarxa de més de 1.400 supermercats que Mercadona té repartits pel territori de l'Estat espanyol.

Es creen 402 llocs de treball

Mercadona va crear 402 llocs de treball estables a Catalunya l'any 2013, sobretot lligats a l'obertura dels 26 nous supermercats de la companyia valenciana. Amb els nous llocs de treball, la plantilla fixa de Mercadona s'eleva a 10.552 persones.

Tot i això, l'empresa també dóna feina de manera indirecta als treballadors dels seus interproveïdors catalans, que suposen 4.476 persones. A aquestes s'hi han d'afegir les pimes que treballen en la construcció del nou bloc logístic d'Abrera, unes 600 persones, així com la resta de pimes amb qui l'empresa manté relacions comercials, que segons Mercadona suposarien unes 34.000 persones més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona