Economia

TURISME

L'aparador del càmping

Girocàmping és l'única fira amb el format mixt, està dirigida als professionals del càmping i als usuaris, i aquest any ha crescut tant en expositors com en espai

Els empresaris presenten les novetats i tendències del sector

Si els càmpings gironins s'estan renovant constantment per continuar encapçalant el rànquings dels millors establiments a Europa, les empreses que es mouen al voltant d'aquest sector també es veuen obligades a innovar constantment per adaptar-se a les necessitats dels empresaris i també de l'usuari de càmping. Això s'ha pogut comprovar aquests dies en la segona edició de la fira Girocàmping, que es duu a terme fins avui al Palau de Fires de Girona i on es poden veure les darreres novetats i tendències del sector. Hi ha les empreses que presenten els nous models de bungalous, habitatges mòbils i autocaravanes, però també les que venen tendes, mobles i productes auxiliars, entre d'altres.

Entre les novetats d'enguany, destaquen els bungalous que presenta l'empresa de Girona Bungalove, que ofereix una tipologia d'allotjament per al càmping amb altes prestacions. Ricard Turon, gerent de l'empresa, explica que el seu pare té un càmping i que ha viscut de primera mà l'evolució d'aquests “parcs de vacances” dissenyant els bungalous que la família instal·lava en el càmping. Ara que Turon ja no es dedica directament al sector turístic ha volgut crear un bungalou d'altes prestacions tant pel que fa al sistema constructiu com per l'eficiència energètica i la qualitat dels acabats, “però sobretot per un disseny arquitectònic que el converteix en un producte únic en el sector”. Aquest bungalou té 50 metres quadrats, dues habitacions i “s'ha apostat per l'amplitud i la lluminositat”.

Un altre producte innovador és el que ha presentat a la Girocàmping l'empresa Natura Confort, que té la seu a Barcelona i la fàbrica a Vilablareix. Es tracta d'un bungalou només per a parelles que tot i que és molt petit –té 15 metres quadrats– no genera la sensació d'enclaustrament, ja que l'espai està aprofitat al màxim –té llit de matrimoni, televisor i armari per a la roba, però també sofà, taula i dues cadires, prestatgeries i cuina amb armaris, a més de lavabo i dutxa–.

Entre els complements, destaca també una empresa que ha dissenyat un dispensador de pistola de crema solar o antimosquits que ha presentat també a Girocàmping, o el de l'empresa IP Security de la Llagosta, que ha tret al mercat una polsera que permet efectuar tots els pagaments.

El dispensador de pistola és de l'empresa de Barcelona Solsafe. Ofereix diferents graus de protecció solar –10, 30 i 50– a més d'aftersun. L'aparell, segons va explicar ahir Fermín Borràs, gerent de l'empresa, és d'alumini i està pintat al foc, pensat per suportar temperatures de més de 40 graus. I és tan senzill d'utilitzar com qualsevol màquina de begudes: s'hi posa una moneda de 50 cèntims, es tria el producte que es vol utilitzar i amb la mànega es ruixen les parts que es volen cobrir.

Pel que fa a la polsera de l'empresa IP Security, s'ha dissenyat per facilitar el servei al campista i que no hagi de portar diners en efectiu a sobre. La polsera és impermeable, es pot carregar les vegades que siguin necessàries, tant la pot utilitzar un adult com un nen i no només serveix per pagar –al bar, al restaurant i al supermercat, entre d'altres–, sinó que també es pot utilitzar per poder accedir al càmping perquè l'aparell porta un petit xip.

163
estands
és el que té aquest any la fira Girocàmping, que tanca portes avui diumenge.
6.500
metres quadrats
d'exposició dins del recite firal i 5.500 metres quadrats més a l'exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia