Economia

emprenedoria

El projecte ‘Emprendre al Gironès' inclou 40 cursos

El Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de Celrà, Salt i Vilablareix presenten el nou programa de suport a empreses noves o acabades de crear mitjançant coneixement i recursos

El Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments de Celrà, Salt i Vilablareix van presentar ahir el programa Emprendre al Gironès, que té com a objectiu orientar i informar les persones de la comarca que vulguin crear una empresa o les que tot just l'han creat. Per fer-ho, es planteja una oferta formativa que inclou quaranta cursos o tallers que es porten a terme al Consell Comarcal i a les tres poblacions implicades, i que es poden consultar a http://emprendre.girones.cat.

És la primera vegada que quatre entitats de la comarca uneixen esforços per tirar endavant un projecte d'aquest tipus, que té un cost de 117.000 euros i que és cofinançat en un 40% pel Departament d'Empresa i Ocupació, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball. També hi col·labora la Diputació de Girona. El projecte s'engloba en la xarxa Catalunya Emprèn i és possible gràcies a la subvenció sol·licitada per les quatre institucions el novembre passat.

“L'important és que es dóna cobertura a tota la comarca”, va destacar la consellera comarcal de Promoció Econòmica i regidora a Salt, Fanny Carabellido, durant la presentació del projecte. Carabellido, a més, va considerar que molts dels nous projectes d'empreses que es tiren endavant aquests dies tenen “molta més possibilitat d'èxit” si reben l'“acompanyament necessari”.

També l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va destacar “l'esforç” que fan els ajuntaments per donar suport a l'emprenedoria, i va criticar la “involució” del govern espanyol quan vol restar competències als ens locals, “l'administració més propera als ciutadans”. A la presentació, també hi van assistir l'alcalde de Celrà, Gerard Fernàndez, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets. Aquest últim va insistir que el projecte és “molt ambiciós” i va ressaltar la importància de la unió d'esforços de les quatre institucions.

El projecte, que va entrar en funcionament al gener, ja ha permès atendre cinquanta emprenedors. Entre la quarantena de cursos i tallers que es proposen, alguns dels quals estan en marxa, destaquen, per exemple, un curs intensiu de com elaborar un pla d'empresa, un sobre xarxes socials per a emprenedors, un curs d'anglès i un sobre internacionalització.

LA XIFRA

40
actuacions
estan previstes dins el programa ‘Emprendre al Gironès', repartides pel territori.

LA DATA

07.03.14
és el dia
que es presenta públicament el projecte ‘Emprendre al Gironès', al Consell Comarcal.

LA FRASE

Ens preocupa i volem ajudar els que volen iniciar una activitat econòmica
David Mascort
ALCALDE DE VILABLAREIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia