Economia

TURISME

La ciutat de Banyoles obté el segell estatal de qualitat turística Sicted

El reconeixement, que atorga Turespaña, també s'ha concedit a onze equipaments i establiments banyolins, entre els quals hi ha els dos museus

El municipi de Banyoles ha ingressat en el selecte club de les ciutats reconegudes amb el segell Sicted, de qualitat turística en destinació, que atorga l'Institut de Turisme Espanyol (Turespaña) i que promouen aquest organisme estatal i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. És una de les primeres ciutats de la demarcació a obtenir-lo. També han aconseguit la certificació onze establiments particulars i equipaments públics banyolins, com ara el Museu Darder Espai d'Interpretació de l'Estany, el Museu Arqueològic Comarcal i el Consorci de l'Estany. El fet de poder mostrar aquest segell suposa, tant per a les institucions com per als negocis privats que el tenen, entrar en els circuits de promoció de les ofertes comercials i turístiques de qualitat que impulsa la secretaria estatal de Comerç i Turisme. En el cas dels establiments, disposaran d'un rètol acreditatiu.

Els aspirants al Sicted en primer lloc passen per un període de formació i, seguidament, per una etapa en què gaudeixen de l'assessorament de tècnics. Finalment, els candidats se sotmeten a una avaluació. Un cop obtingut el segell, es fan inspeccions periòdiques per comprovar que es manté el nivell de qualitat. En el cas dels particulars de Banyoles, l'Ajuntament s'ha fet càrrec del cost de la formació i l'assessorament. En aquests moments estan en ple procés d'obtenció del Sicted una segona tongada d'establiments banyolins del ram del comerç i el turisme.

També un compromís

“El reconeixement –ha manifestat la regidora de Promoció Econòmica, Joana Vilà– s'ha aconseguit gràcies a la implicació de la ciutat i la voluntat de superació i millora de les parts pública i privada.” “Rebre el segell –hi ha afegit– representa l'acompliment del propòsit de situar Banyoles com a destinació de qualitat turística i el reconeixement que la ciutat té un atractiu turístic important i de primer ordre. Alhora, implica un repte constant per donar un bon servei i una bona atenció als visitants.”

El lliurament del segell a Banyoles es va fer la setmana passada a la fira Fitur de Madrid. En l'acte també es va entregar el Sicted a les comarques del Vallès Occidental i el Bages, i a les ciutats d'Alcoi, Alacant, Benicarló i Benicàssim (País Valencià) i Santanyí (Balears).

LA XIFRA

4
ciutats o comarques
gironines tenen el segell Sicted: Girona, Sant Hilari Sacalm, el Baix Empordà i Banyoles

LA FRASE

Implica un repte constant per donar un bon servei i una bona atenció
Joana Vilà
REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE BANYOLES

El repte és portar el visitant de l'estany cap al centre

L'Ajuntament ha aprovat, en el ple d'aquesta setmana, el plec de condicions per a la concessió del tren turístic, fins ara anomenat Tren Pinxo. Entre les noves condicions aprovades destaca l'obligatorietat d'establir una ruta fins al monestir de Sant Esteve. La novetat encaixa amb la política del consistori de mirar d'aprofitar el flux de visitants que es dirigeixen a la vora de l'estany per promocionar turísticament el centre, que –a parer de l'Ajuntament– té prou atractius arquitectònics i urbanístics perquè interessi als forasters. En el cas del monestir, està previst que a curt termini s'hi puguin fer visites i, en concret, entrar a la sala on es guarda la cèlebre arqueta gòtica de plata. A més, es tracta de donar un cop de mà al comerç local.

El mes passat, l'Ajuntament va rescatar la concessió, que no expirava fins d'aquí a dos anys i mig, perquè –segons van dir– se li vol donar un altre enfocament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona