La DO Empordà preveu produir 70.000 hectolitres de vi amb la verema

El president de la DO alerta, però, de la possibilitat que les pluges facin malbé la collita

El president de la DO Empordà manté que la collita es preveu que sigui de bona qualitat. Les temperatures fresques de l'hivern, les pluges de la primavera, i l'estiu moderadament sec, amb contrast tèrmic de dia i de nit a la zona, han fet que el raïm arribi en excel·lent estat sanitari, segons destaca Blanch. La Denominació d'Origen Empordà té una superfície de més de 2.000 hectàrees. Els vins negres representen cap al 60% de la producció; els rosats, el 17%; els blancs, el 19%, i els dolços (els garnatxes i els moscatells), el 4%. De la producció de vi, se'n comercialitza un 50% embotellat, un percentatge que representa uns 4 milions d'ampolles anuals. Pel que fa a l'exportació, es destina principalment a Alemanya, Suïssa, els Estats Units, Holanda, Noruega, Gran Bretanya, Bèlgica i Dinamarca.

Inici de la verema

Durant aquest agost alguns cellers de la DO han iniciat la verema, com és el cas d'Espelt Viticultors de Vilajuïga, que ahir va començar la recol·lecció de vinyes de raïm blanc.

Tot i el context econòmic de crisi, els responsables d'aquest celler, que té una facturació de prop de tres milions anuals, preveuen un creixement del 10%.

El celler Espelt vendrà unes 800.000 ampolles

ACN

El celler Espelt de Vilajuïga preveu una venda d'unes 800.000 ampolles a un total de vint països, mentre que l'any passat van ser 550.000, segons va informar ahir el seu director general, Xavier Cepero. La meteorologia ha fet avançat un cop més la data de la collita, en aquest cas vuit dies en relació amb l'any passat. «Això, però, no augura una verema més curta, ja que es preveu que acabi a mitjan octubre», van indicar els responsables del celler.

El celler Espelt va créixer en la darrera campanya un 35% pel que fa als seus embotellats i la tendència a l'alça quant a l'oferta i la demanda continua. En les 250 hectàrees que pertanyen a aquest celler, que representen el 12% del total de l'extensió que inclou la Denominació d'Origen, es cultiven quinze varietats diferents de raïm, amb els quals s'elaboren els vins. En aquesta verema, Espelt Viticultors donarà feina de manera directa i indirecta a unes noranta famílies de la comarca.

Cap al 60% de la producció d'Espelt Viticultors s'exporta a una vintena de països i el que s'intenta és respondre a les noves demandes de vins dels consumidors dels llocs on es ven, sense perdre el caràcter empordanès, segons van explicar els responsables de l'empresa.

El director general del celler, Xavier Cepero, va especificar que els vins d'aquest celler arriben a països d'arreu del món, entre els quals hi ha el Japó, els Estats Units, Canadà i Finlàndia. «En aquest últim país, a gairebé totes les botigues hi ha una ampolla d'Espelt», va destacar.

Qualitat del vi

L'enòloga Anna Espelt va explicar que «si la climatologia continua sent favorable, s'augura una collita per aquest 2009 molt bona». La verema al celler Espelt es fa en aquests moments de nit per «mantenir les aromes del raïm i evitar que es volatilitzin amb les altes temperatures», segons va afegir Anna Espelt. Una bona part de les vinyes d'aquest celler estan dintre dels Parcs Naturals del Cap de Creus i la Serra de l'Albera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona