Economia

El govern valora positivament el descens de l'atur i creu que Catalunya pot crear ocupació neta durant aquest any

Ramon Bonastre remarca que el descens és “insuficient” i que caldrà recuperar l'economia perquè el mercat de treball creixi

El govern ha valorat aquest divendres positivament les dades d'atur de Catalunya d'aquest desembre, que s'ha reduït en 14.000 persones, un 2,1%, i de tot el 2013, amb un descens del 3,4% i 22.000 persones en total. Segons Ramon Bonastre, secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, les xifres són encara “insuficients”, perquè hi ha més de 620.000 aturats, però ha volgut donar un missatge d'esperança i confiança en el futur, ja que preveu que el 2014 es creï ja ocupació neta, fins i tot durant el primer trimestre. Per Bonastre, caldrà mantenir les polítiques d'austeritat pressupostària però alhora incentivar el mercat laboral des de l'àmbit públic perquè sense recuperació econòmica no es reduirà l'atur.

En una roda de premsa per valorar les xifres d'atur de desembre i tot 2013, Bonastre ha destacat que per primer cop des del 2006 l'any tanca amb menys aturats que l'any anterior i el desembre ha estat el setè mes consecutiu de descens. Per sectors econòmics, l'atur ha baixat en tots, excepte en l'agricultura. El nombre d'aturats també ha baixat a totes les demarcacions.

També ha remarcat que a Catalunya s'han signat durant aquest any 2 milions de contractes, tot i que ha admès que la majoria són temporals, degut al caràcter cíclic de l'economia catalana, basada en el sector serveis i sobretot el turisme. Així, durant el desembre el 90% dels contractes van ser temporals, degut a la campanya de Nadal. De fet, l'afiliació a la Seguretat Social ha baixat gairebé un 2% aquest any passat i ha augmentat el nombre de persones que cobra alguna prestació pública.

L'atur dels menors de 25 anys, segons Bonastre ha baixat d'un 12 a un 15%, però la seva preocupació la centra en els majors de 45 anys, que suposen gairebé la meitat dels aturats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA