Economia

Els desallotjats del bloc de Salt s'instal·len a l'hort

Algunes de les famílies passen la nit en una tenda de campanya al solar del costat, que la PAH va convertir en hort urbà

És una altra finca i la Sareb haurà d'iniciar un altre procés si els vol fer fora

Algunes de les famílies desallotjades divendres del bloc de Salt s'han instal·lat en una tenda de campanya a la finca del costat de l'edifici on fins ara vivien. Es tracta del solar que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona va convertir fa mesos en un hort urbà i on ara han muntat una tenda. Tot i que persones properes a la PAH es van oferir divendres per allotjar de manera temporal algunes de les famílies, altres desallotjats ja van passar la nit de divendres a dissabte a la tenda de l'hort. Al llarg del dia d'ahir, més persones s'hi van afegir per donar suport als desallotjats i es van anar organitzant al solar, on combatien el fred al voltant d'una foguera. Mentrestant, l'entrada a l'edifici continuava custodiada per tres guàrdies de seguretat privats.

L'advocat de la PAH Girona, Benet Salellas, explica que, com que es tracta d'una finca diferent de la de l'edifici desallotjat divendres, la Sareb hauria d'iniciar un altre procés si els volgués fer fora del solar.

Possible judici

Salellas alerta que el desallotjament –decretat en obert el 27 de novembre– es va fer fruit d'un procés penal –per un delicte d'usurpació– i, per tant, ara caldrà veure “si hi ha judici i contra qui, si és contra Marta Afuera [la portaveu de la PAH Girona] o és contra ella i altres persones del bloc”.

Pel que fa als recursos que tenen ells pendents, l'advocat explica que en tenen al Tribunal Constitucional i també al d'Estrasburg, però deixa clar que en cap cas es podrà aconseguir que els desallotjats tornin al bloc. “Només poden servir per donar-nos la raó moral”, assenyala.

Més d'un centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra –en una vintena de furgonetes– van desallotjar divendres al matí les dotze persones que hi havia en aquell moment al bloc del carrer Doctor Castany, 91, de Salt, un edifici que la PAH ha convertit els últims vuit mesos en símbol de la lluita ciutadana contra els desnonaments. El desallotjament es va fer de manera ràpida i sense incidents, ja que els desallotjats no van oposar resistència.

LES XIFRES

12
persones
hi havia al bloc divendres en el moment del desallotjament, en què van participar més de cent mossos.
265
dies
han viscut les famílies a l'edifici. La PAH Girona va “alliberar” el bloc, propietat de la Sareb, el 22 de març.

Ada Colau parla de “vergonya” pels fets i de “covardia” del govern

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a tot Catalunya, Ada Colau, va ser ahir a Porqueres en una jornada a favor del dret a la desobediència civil, juntament amb l'advocat Benet Salellas. Colau va dir a aquest diari que “és una vergonya que s'hagi deixat buit un bloc que ara estarà sense ús”. Va denunciar un cop més “la covardia de les institucions davant la banca” i va criticar “les dificultats” que posen al reallotjament.

La PAH veu la detenció d'Afuera com una “operació de desacreditació”

La PAH Girona opina que la detenció de la seva portaveu, Marta Afuera, forma part d'una operació per “desacreditar el moviment des de tots els fronts possibles”. Afuera va ser detinguda divendres per la denúncia d'una antiga habitant del bloc, que l'acusava de coaccions, entrada a habitatge aliè, furt i lesions. En sortir de comissaria, al vespre, va dir que havia estat “una decisió pensada des del govern i des de la policia per manipular la població”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ