Economia

pesca

Els pescadors de Llançà calculen pèrdues de 7.000 euros per la tramuntana

La confraria remarca que el mal temps i el vent han provocat que deixin d'ingressar entre 7.000 i 8.000 euros per no haver pogut sortir a la mar

Els pescadors de gamba de Palamós i Roses van donar a conèixer aquesta setmana passada que el temporal i la tramuntanada de les darreres setmanes els havien perjudicat greument i havien provocat unes pèrdues d'uns 10.000 euros. Ara els pescadors de Llançà –que mantenen la marca de qualitat Escamarlà de Llançà– també han fet càlculs i subratllen que el mal temps i el vent han provocat que deixin d'ingressar entre 7.000 i 8.000 euros. El patró major de la Confraria de Pescadors de Llançà, Antoni Negre, subratlla que durant els darrers 20 dies les deu barques d'arrossegament només han pogut sortir dos dies. “Això ens farà trontollar el pressupost de l'any de la confraria”, lamenta Negre. El president i patró major de la Confraria de Pescadors de Llançà explica que és “complicat” valorar les pèrdues que el temporal de tramuntana i la mala mar han causat durant les darreres setmanes a l'agrupació però que, en principi, podrien ser d'uns 7.000 o 8.000 euros. Normalment, en un dia, els vaixells que formen part de la confraria poden arribar a cobrar entre 800 i 3.000 euros. Tot depèn de les dimensions de l'embarcació, la classe i el peix que hagi obtingut. “Des del 8 de novembre la gran majoria de les embarcacions no han pogut sortir a la mar, en 20 dies els vaixells només han pogut sortir dos dies”, assenyala.

La Confraria de Pescadors de Llançà disposa d'unes deu barques d'arrossegament, set de palangre i altres embarcacions de petites dimensions. “Les úniques barques que han pogut sortir han estat les d'arrossegament i només dos dies. Pel que fa a les de palangre, no han pogut anar a mar ni un sol cop durant tot aquest temps”, apunta.

Pel que fa a la captura d'escamarlans, un dels productes clau a Llançà, les xifres no han estat tan dolentes. “Encara no tenim dades de com ha anat tota la temporada però els escamarlans diem que són un peix de primavera, s'agafa més els mesos de primavera i estiu perquè a l'hivern els animalons s'enterren uns 80 cm sota la sorra i no se'n troben gaires”, ha explicat el patró major. Durant aquests dies de tramuntana només una embarcació va sortir a mar i va retornar amb cinc “cubetes” amb escamarlans petits, mitjans i grans. L'any passat va néixer a Llançà la marca registrada Escamarlà de Llançà, un distintiu per donar prestigi a aquest producte i aportar un valor afegit a la pesca del cap de Creus. L'objectiu de la Confraria de Pescadors de Llançà era convertir aquest crustaci en un revulsiu per a la pesca de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona