Economia

ALIMENTACIÓ

Firatast obre avui i ofereix més de tres-cents tastets

Dura quatre dies i el preu de l'entrada i tres tiquets és de 5 euros

Hi ha una seixantena d'estands i, a més de cuina catalana, també es poden tastar plats de cuina marroquina, hindú, colombiana i japonesa

La dinovena edició de la fira de degustació de productes d'alimentació de qualitat, Firatast, se celebra des d'avui fins diumenge i converteix el Palau de Fires de Girona “en el menjador més gran de les comarques gironines”. En aquesta edició els prop de seixanta estands que hi participen oferiran més de tres-centes propostes de tastets tant de cuina catalana com d'altres països, com ara la cuina marroquina, hindú, colombiana, equatoriana i japonesa. Aquest any també hi seran presents els col·lectius de Les Cuineres de Sils, les de Salt i l'Ateneu de la Dona de Vilablareix. Pel que fa a les begudes, també hi ha una “àmplia oferta per escollir”, des de vins que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, fins a cerveses, còctels, gintònics, sucs naturals i tes.

Firatast Girona continuarà amb la seva fórmula tradicional, basada en la promoció dels productes d'alimentació a través del tast i, tot i que es va idear perquè “les petites empreses artesanes poguessin entrar en el món de la distribució”, al llarg dels anys s'ha convertit en una eina d'utilitat per a restauradors, segons va assegurar ahir el director de la mostra, Josep M. Matamala, que assegura que l'any passat van passar per la fira més de setze mil persones i es van vendre 120.000 tiquets.

La principal novetat d'enguany és el primer concurs d'arrossos solidari, que organitza Incatis, empresa organitzadora del Firatast, i la revista Girona Gastronòmica. La finalitat del concurs és col·laborar amb el Centre de Distribució d'Aliments a Girona. Tots els diners que es facin amb els tiquets aniran a mans del Centre de Distribució d'Aliments a Girona, entitat que agrupa el Banc dels Aliments, Càritas i la Creu Roja. El concurs tindrà lloc cada dia de la fira, i hi participaran deu concursants diferents cada dia. Avui hi participarà un grup d'Instagram; demà, un grup d'usuaris del Twitter; dissabte, un de polítics gironins, i diumenge els participants seran personatges coneguts. L'horari és avui i demà de 18.00 h a 00.00 h, i dissabte i diumenge, de 12.00 h a 00.00 h. El preu de l'entrada i tres tiquets de tast és de 5 euros i cada tiquet addicional que es compri val un euro. La capacitat del recinte és com la del 2012 –hi haurà 1.600 cadires– i, igual que els darrers anys, es pot reservar taula per a grups.

Aquest any també hi ha la possibilitat de reservar taula per a grups de més de sis persones
Josep M. Matamala
Director de Firatast

LES FRASES

La principal novetat de Firatast d'aquest any és el primer concurs d'arrossos solidari
Hi ha la més àmplia varietat de productes, guisats i cuina moderna catalana i d'altres llocs del món


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona