Economia

AGRICULTURA

La producció de poma creix un 5% a la demarcació

Es preveu que la collita es retardi entre 7 i 15 dies i que enguany es recullin 91.820 tones

Les comarques gironines produeixen el 35% dels quilos de poma recol·lectats a tot Catalunya

La previsió de la collita de poma a la demarcació de Girona és de 91.820 tones, un 5% més que en la campanya passada, “un any que va ser deficitari per quallats deficients”. Aquestes dades, però, podrien variar per l'aiguat que hi va haver ahir a molts punts de la demarcació (més informació a la plana 4). Segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, aquest lleuger augment del nombre de pomes és degut al fet que la floració i el quallat han sigut tirant a abundants. Segons el sector, la collita a la regió productora de Girona creix percentualment respecte al total català i enguany podria representar el 35% del total de Catalunya. A tot Catalunya, la data de collita es retardarà de mitjana entre set i deu dies, respecte a la collita passada, tot i que a Girona potser es retardarà més –entre set i quinze dies.

Les varietats de poma que segons les prediccions tindran un creixement més gran seran les de tardor (Fuji, Granny Smith i Pink Lady), que creixeran un 10% –es passarà de 18.415 tones l'any 2012 a 20.220 aquest any–, seguides de les vermelles, de les quals aquest any es preveu una producció de 10.240 tones, un 7% més que l'any passat. També creixen les varietats Gala d'estiu, amb una producció de 17.890 tones, i Golden, amb 44.470 tones, totes dues amb un 3% més de producció que en la collita del 2012.

A Catalunya la previsió de collita per a aquest 2013 és de 262.300 tones, un 4% més que el 2012, una xifra que és inferior a les prediccions inicials a causa de les pedregades que hi va haver a Lleida.

LA XIFRA

10%
és l'increment
de collita que es preveu en la varietat de poma de tardor (Fuji, Granny Smith i Pink Lady).

La superfície productiva de pera baixa

La demarcació de Girona no és una gran productora de pera. Aquest any la previsió de collita a Girona és de 4.400 tones, un 3% més que l'any passat. De mitjana, pujaran per millor quallat les varietats Conference, General Leclerc, Decana de Comice, Rocha i Williams. Només en plantacions d'Abate Fetel i alguna de Conference s'observen puges elevades. Per contra a nivell de superfície hi ha hagut arrencades i la superfície productiva baixa un 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions d’euros

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona