Economia

TREBALL

Calsina Carré deixa el conveni gironí

El Grup Calsina Carré, empresa de transport de mercaderies i logística amb seu a Pont de Molins, va notificar ahir als representants dels treballadors que deixa d'aplicar el conveni col·lectiu de transports de mercaderies i logística de la demarcació de Girona, la vigència del qual va expirar ahir com a conseqüència de la reforma laboral i del bloqueig de les patronals a renovar el conveni. A partir d'avui, Calsina Carré, segons afirma UGT, aplicarà l'acord general per a les empreses de transport de mercaderies per carretera, un acord sectorial estatal que “ni tan sols inclou taules salarials”. “Per tant, el sou base que aplicarà a la plantilla serà el mínim interprofessional i els treballadors perdran com a mínim el 30% de l'antiguitat”, va assegurar Joan Muntada, secretari general de la Federació de Transports de la UGT de les comarques gironines. Muntada va explicar que Calsina Carré és una empresa amb beneficis que ja va intentar fa temps reduir salaris als treballadors –l'any 2012 en tenia 450–, però la plantilla s'hi va oposar. “Ara ho pot fer legalment gràcies a la reforma laboral i al joc brut de les patronals del transport de mercaderies per carretera”, va dir. UGT denunciarà l'empresa per conflicte col·lectiu i pel fet de “no existir bona fe negociadora”, ja que l'empresa “s'ha negat a reunir-se amb els sindicats des del 20 de gener passat”.

I.B.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)