ANNA ESPELT I DELCLÒS

ENÒLOGA I PROPIETÀRIA

«Fem viticultura de precisió»

Fem l'entrevista al celler. És un edifici modern i lluminós de 4.000 metres quadrats molt ben aprofitats. Hi conviuen entrelligats la botiga, la tremuja de recepció, la sala de dipòsits de fermentació, la sala de bótes de criança, les sales de tast i degustacions, l'espai d'art, els magatzems i el departament comercial i administratiu. L'estètica és molt confortable. Els finestrals imponents amb format panoràmic hi són perquè el visitant quedi seduït pel paisatge de la plana agrícola de l'Empordà. La primera pregunta me la respon el seu pare, Damià Espelt:

–«El primer vi que va fer l'Anna va sortir vinagre...»
–Ja éreu enòloga?
–«Que t'ho expliqui bé: jo tenia vuit anys.»
–Tota la vida heu tingut clar que us dedicaríeu al món del vi?
–«Vaig néixer el 18 de setembre del 1976...»
–Per Sant Ferriol!
–«Un dissabte de verema... Vaig fer biologia a la Universitat de Barcelona i enologia a la Rovira i Virgili; i després d'un Erasmus a Liverpool, me'n vaig anar a un celler de Califòrnia.»
–Espelt Viticultors ha estat situada entre les 250 empreses més dinàmiques del país. Quines són les claus?
–«Es resumeixen en quatre punts. Un: la professionalització. Dos: canviar el focus cap a la gent i no cap al que tu fas, cap al mercat i no cap al producte; la diferenciació; el 2004 hi ha un canvi d'imatge i un canvi de vins, moderns i empordanesos alhora, que es notin el terreny i la varietat. Tres: un enfocament potent cap a l'exportació; tenim export manager; l'exportació ja la tenien clara l'avi i el pare, i és important ser conscients que exportar és clau. Quatre: la recerca de la qualitat dels vins.»
–Teniu vinyes velles?
–«Hem cercat vinyes de 80 a 100 anys per poder elaborar vins especials. Per fer bons vins calen vinyes en bons terrenys i microclimes. Saps que som els primers viticultors de l'Empordà. Tenim 250 hectàrees de vinya, de les quals 185 les tenim en propietat.»
–Compreu raïm?
–«També n'hem de comprar, de raïm, com per exemple a la zona de Rabós, on solen tenir un raïm fantàstic de vinyes centenàries. Algunes vinyes les lloguem i les cuidem nosaltres, perquè busquem el màxim de qualitat des del raïm: fem viticultura de precisió.»
–En què consisteix?
–«Anem a la vinya amb l'Ester Pérez, que porta la viticultura, i analitzem la parcel·la per parts. No actuem a tota la parcel·la, sinó a cada part de la parcel·la, en funció del vi que volem fer.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat