Gran angular

Les claus per viatjar amb poc pressupost

Fer un viatge amb pocs diners és possible i no necessàriament s'ha de ser un jove aventurer amb motxilla. L'hora del vol o el tipus de viatge pot condicionar-ne el cost

Els vols són més barats els dissabtes que els divendres i a les tardes
És més fàcil controlar els costos extres pagant en efectiu

Els viatges són una mena de conquesta en les economies de les famílies. Un cop assolida, és difícil renunciar-hi, t ot i els mals moments econòmics. Per això abans s'ajusten pressupostos que deixar de fer turisme. Abans d'entrar en detall sobre algunes de les recomanacions pràctiques per no haver de deixar aparcat el plaer de viatjar, convé trencar alguns tòpics assumits.

Gerard Costa, professor de màrqueting d'Esade, assegura que, en termes de preu, concertar amb una agència un viatge és la millor opció per mantenir el pressupost. “Només la tendència al viatge social, mitjançant xarxes, ha aportat una nova dimensió econòmica al viatjar, com dormir gratis amb el coach surfing, recomanacions per boca-orella electrònica dels millors preus.” Per a Costa, les xarxes socials han contribuït a la democratització de la informació. De fet, es calcula que hi ha cap a 300.000 persones de 241 països que utilitzen la xarxa coach surfing, que consisteix a dormir al sofà de la casa de qui n'ofereix un.

El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, Francesc Carnerero, explica que té sentit que un viatge contractat a les agències s'ajusti més al pressupost perquè són professionals que tenen accés a molta més informació. “I si hi afegim les garanties de seguretat que tenen les agències per qualsevol imprevist, és raonable que el cost resulti més baix”, diu Carnerero, qui assegura que a la majoria de viatges combinats hi ha assegurances d'assistència de salut que, d'una altra manera, s'hauria de pagar igualment.

VOLS.

Quan s'opta per organitzar el viatge per compte propi, és millor buscar vols amb dates flexibles. A més, sol ser més barat volar els dissabtes que els divendres o els dilluns en lloc dels diumenges. I les tarifes més barates són en horaris de tarda, ja que els viatges de negocis se solen contractar per al matí.

Habitualment resulta més barat comprar el bitllet a la pàgina de la companyia, però això requereix dedicar molt de temps a la cerca.

Si es té més temps que diners, surt més bé de preu agafar diferents avions que només un.

El cert és que els viatges planificats molt abans o aprofitant les ofertes d'última hora converteixen el preu de l'avió en una despesa relativa.

DINERS.

A l'hora d'escollir entre pagar en efectiu o amb targeta, els experts al·ludeixen a estudis de consum que demostren que és més fàcil controlar el pressupost pagant amb efectiu. “La targeta crea la percepció de no-pagament real, i un cop acabat el viatge veiem que ens hem passat. El pressupost en efectiu és més fàcil de seguir”, diu Costa. Ara bé, en aquesta opció hi ha l'element en contra de la seguretat i el cost de les pèrdues o els robatoris, o de deixar de comprar béns que no es poden pagar amb targeta.

CREUERS.

Pel que fa al tipus de viatges, els creuers són una opció més tancada sobre el cost total final. Costa explica que un viatge normal genera unes despeses imprevistes molt superiors a les d'un creuer. “I encara més si són unes vacances amb nens, on el creuer segur que es converteix en la millor solució per mantenir el pressupost”, diu el professor d'Esade.

Cinc consells per viatjar amb pocs diners

1 AVIÓ

Si tens flexibilitat, escull els dies que sigui més barat volar. Compra els vols amb molta antelació i evita la temporada alta.

2 HORARIS

Els bitllets d'avió són més econòmics els dies de menys ús, com ara els dissabtes i els dilluns, i a les tardes.

3 ALLOTJAMENT

Sovint paquets de vacances a Cuba, Egipte o el Brasil surten més barats que contractar-los per compte propi.

4 EQUIPATGE

Porta un equipatge lleuger. A les firmes de baix cost et pots estalviar la facturació i et serà més fàcil moure't en transport públic.

5 DESTINACIONS

Els països mediterranis o destinacions massificades amb vols d'una gran diversitat de companyies: Turquia, Grècia, el Marroc i certes àrees del Carib.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona