Economia

societat

A Setcases no entenen que Vallter tanqui

L'alcalde diu que hi ha neu i que es perjudica la vall de Camprodon

Ferrocarrils diu que s'ho repensarà

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández (Independents de Setcases-PM), ha demanat a Ferrocarrils de la Generalitat que reconsideri la decisió de tancar la temporada de neu a Vallter 2000 després del primer cap de setmana d'abril, a diferència de la resta d'estacions que gestiona aquest ens del govern, que ho faran entre tres setmanes i un mes després.

Fernández diu que aquesta decisió ha trencat la il·lusió dels sectors econòmics de la vall de Camprodon que depenen del turisme generada per la recent compra de més de la meitat de les accions de l'estació, i que es tracta d'una decisió que lesiona greument els interessos econòmics de la vall, molt tocada per la crisi. “Les fleques d'entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases no vendran ni una sola barra de pa i no hi haurà cap esquiador que reservi cap plaça hotelera”, ha remarcat.

Hi ha afegit que Ferrocarrils hauria de tenir en compte que la Setmana Santa ha caigut a final de març, per tant, més aviat que altres anys, i que, en aquests moments, a Vallter hi ha més neu que no pas en els mesos anteriors i de molt bona qualitat per a la pràctica de l'esquí.

L'alcalde manté que, com que el forfet de Vallter és conjunt amb les altres estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, tancar l'estació abans comportarà que molts dels que lloguen xalets de temporada fins a l'1 de maig, no pugin durant l'abril a la vall de Camprodon i, fins i tot, que l'any vinent no facin aquest lloguer.

Carlos Fernández diu que no li val l'explicació que li dóna la Generalitat segons la qual, amb les dades històriques que té, després de Setmana Santa no hi ha nous esquiadors a Vallter 2000, sinó només els que ja tenen un forfet de temporada.

Per tot plegat, reclama a Ferrocarrils de la Generalitat que reconsideri la seva posició i que mantingui oberta l'estació mentre les condicions de neu siguin favorables.

En vista de les declaracions de l'alcalde de Setcases, representants de Ferrocarrils de la Generalitat van dir ahir que es replantejaran el tancament de l'estació en funció de l'afluència d'esquiadors del cap de setmana vinent. Fonts de l'ens van informar ahir que per dilluns de Pasqua van registrar una quarantena d'esquiadors. “Som una empresa pública i no podem perdre-hi diners”, van concloure.

LA FRASE

Hem estat a punt d'empassar-nos un gripau, si no fos per l'anunci d'allargament de temporada a la Molina i Portainé
Carlos Fernández


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona