Economia

TURISME

Les navilieres The World i Silversea faran escala a la Costa Brava el 2014

Les comunitats jueves nord-americanes valoren destinar recursos a projectes de recuperació i potenciació del llegat jueu gironí

Els vaixells de creuer de luxe de les companyies The World i Silversea han anunciat que faran escala a la Costa Brava durant la temporada 2014, i Oceania Cruises s'ha interessat per les destinacions de Palamós i Roses, segons va informar ahir el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que aquesta setmana passada va participar en la fira internacional de referència del sector dels creuers, la Seatrade Cruise Shipping, a Miami, als Estats Units. Oceania Cruises ha manifestat la possibilitat d'incloure l'oferta de golf i gastronomia d'aquestes dues destinacions gironines com a ruta alternativa als ports en els quals habitualment fa escala al Mediterrani. El president del patronat, Joan Giraut, va explicar ahir que la presència en aquesta cita nord-americana va ser “altament profitosa” per la qualitat dels contractes professionals que s'hi han establert. “Hem constatat que els nord-americans estan interessats a col·laborar amb nosaltres, tant pel que fa a creuers com al llegat cultural jueu.”

Coincidint amb la fira, els representants de la Diputació, la Cambra de Comerç de Girona i el Patronat Call de la ciutat es van reunir amb tres comunitats jueves nord-americanes amb l'objectiu de presentar el llegat jueu de la demarcació –Girona, Besalú i Castelló d'Empúries, bàsicament– i fer-los partícips dels projectes i programes de recuperació del llegat jueu que es desenvolupen a la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona. Les comunitats jueves nord-americanes Sephardic Congregation Florida, AJC Latino and Latin American Institute i The Shul han mostrat interès per conèixer el patrimoni jueu gironí i “valoren col·laborar en els projectes patrimonials de recuperació i potenciació del llegat jueu de la demarcació”. De les trobades es desprèn un compromís de The Shul per col·laborar en algun dels projectes de cooperació presentats, a més d'anunciar diverses visites per part de membres de la demarcació.

En la fira van assistir Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses, les cambres de comerç de Girona i Palamós, i el Patronat Call de l'Ajuntament de Girona. Durant la fira, la delegació gironina va assistir a una recepció amb els alcaldes de Miami –Miami Beach, Matti Herrera, i Down Town, Tomás Regalado–.

LES FRASES

Oceania Cruises estudia introduir els ports de Palamós i Roses en la seva ruta
Joan Giraut
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA
La participació en la fira del sector dels creuers de Miami ha estat altament profitosa
Joan Giraut
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA
Estan interessats a col·laborar, tant en creuers com pel que fa al llegat cultural jueu
Joan Giraut
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ