Empreses

Setmana agredolça per al sector industrial de les comarques de Tarragona

Cara i creu a les comarques de Tarragona. La posada en marxa de noves activitats industrials –i la conseqüent generació de llocs de treball– concorre en el temps amb l'anunci d'ERO fet per Ercros, un anunci dramàtic per al municipi de Flix, ja que suposa l'acomiadament de 156 treballadors, el 75% del personal ocupat en la històrica planta química de la Ribera d'Ebre. A més, fins a deu persones més podrien ser acomiadades de la planta que la mateixa companyia té a Vila-seca.

A l'altre costat de la balança hi ha la inauguració feta a Valls per la multinacional sueca Ikea. Es tracta d'una planta on confecciona tots els coixins, edredons i fundes de matalàs que la líder mundial en mobiliari comercialitza en la seva xarxa de botigues dels estats espanyol, francès i portuguès. La planta estarà a ple rendiment el proper mes d'abril i tindrà una plantilla de 89 treballadors, el 93% dels quals estaven a l'atur (la meitat dels nous contractats són veïns de Valls). La posada en marxa de la fàbrica s'emmarca en una iniciativa pionera a Ikea, perquè deriva en la catalana Fluvitex la gestió de la infraestructura de 7.300 metres quadrats que s'ha condicionat en unes naus annexes als magatzems de logística que, des de fa 10 anys, té Ikea al polígon de Valls.

Fluvitex (una empresa sorgida de Masias, la firma garrotxina de maquinària) va resultar guanyadora del concurs convocat per Ikea per trobar acompanyant en un projecte que escurçarà el temps d'entrega del producte a la xarxa de botigues (fins ara comprava a l'est d'Europa) i que reduirà també els costos de transport. També Europastry ha inaugurat a Sarral una nova planta de 4.200 metres quadrats, de les més modernes d'Europa, dedicada a l'elaboració de brioixeria, en què ha invertit 20 milions d'euros i que, entre directes i indirectes, suposarà la creació de 120 llocs de treball.

De la mateixa manera, la multinacional química Clariant ha ampliat la seva presència al polígon petroquímic de Tarragona amb una planta de producció de polímers (bàsicament destinats a la indústria cosmètica i amb aplicacions per al camp de les perforacions petrolíferes). Preveu 32 noves contractacions.

Tot plegat arriba dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anunciés que “abans de l'estiu” es podria posar la primera pedra del macroprojecte Barcelona World, que s'ha de fer a Salou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA