Economia

empresa

Croda invertirà 6,5 milions en millores per a l'empresa

L'antiga Mevisa, de Fogars de la Selva, és filial d'una multinacional química anglesa

Va celebrar ahir cinquanta anys amb una jornada de portes obertes amb nou-cents convidats

La multinacional química Croda International Plc, invertirà l'any vinent 6,5 milions d'euros en la seva filial a l'Estat espanyol, Croda Ibérica, amb seu a Fogars de la Selva –les oficines són a Barcelona–, en “millores que tenen repercussió en diferents àmbits de gestió de la fàbrica”. Les inversions es destinaran, segons va explicar el director de la planta de Fogars de la Selva, Sergi Ruscalleda, en millores d'eficiència de la fàbrica, en qualitat i, sobretot, en sistemes energètics.

Croda, antiga Mevisa, va celebrar ahir el cinquantè aniversari de la seva creació i ho va fer amb unes jornades de portes obertes presidides pel conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, i pel president mundial de la multinacional, Steve Food. En l'acte hi havia cap a 900 convidats. L'empresa també commemora, segons Ruscalleda, els “cinc milions d'hores sense accidents amb baixa –uns 21 anys–, xifra que molt poques empreses tenen”.

La prevista per a l'any vinent, però, no és l'única inversió que la multinacional anglesa ha fet a la seva filial gironina, que es dedica a fabricar productes químics d'alta qualitat destinats a diverses indústries com la de cosmètica, farmàcia, la nutricional, de plàstics o de detergents, entre d'altres. Segons Ruscalleda, des del 2006, que Croda va adquirir Mevisa, fins ara s'han invertit uns 22 milions d'euros. I això s'ha traduït en un augment de la fabricació total d'unes 12.000 a 15.000 tones de producte a les 33.000 a l'any i en una facturació “d'un vint milions d'euros a un valor que està al voltant dels 120 milions d'euros”. Pel que fa a les vendes, el 85% de la producció de Croda Ibérica és exportació, i el 15% restant és per a l'Estat espanyol i Portugal. De les vendes a l'exterior, el 50% es destina a diversos països europeus i l'altra meitat es reparteix entre els Estats Units, l'Amèrica Llatina i països asiàtics.

L'empresa gironina, que ocupa una extensió de 6 hectàrees, té 130 treballadors propis, una trentena de subcontractats fixos i genera activitat per a cap a 200 persones més.

Fusió de dues empreses

Mevisa va néixer de la fusió de dues empreses familiars catalanes. D'una banda, Industrial Química Viñas, situada al poble Nou, i de l'altra, Medeca (Menufactura Española de Colorantes Anilina), que havia estat fundada el 1922 per la família Llagostera. La fusió es va produir l'any 1962 i la fàbrica es va construir al barri del Besòs a Barcelona, on va estar durant tretze anys. L'any 1975, l'empresa es va traslladar en uns terrenys de sis hectàrees de Fogars de la Selva, i amb el canvi de situació “es van produir grans avenços pel que fa a les tecnologies aplicades”. Fa sis anys, Mevisa va entrar a formar part de Croda Ibérica, que és l'organització local de Croda International.

5
milions d'hores
sense accidents amb baixa –uns 21 anys– és el rànquing de la fàbrica Croda Ibérica.

LES XIFRES

33.000
tones de producte
a l'any és el que es produeix a la planta de Fogars de la selva i que ven a tot el món.
85%
de les vendes
són al mercat estranger i el 15% restant es reparteixen entre l'Estat espanyol i Portugal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA