L'atur al Vallès baixa per primer cop en sis mesos

2.423 persones troben feina al juny

L'atur al Vallès Occidental baixa per primer cop des del gener del 2009 i s'assimila així a la tendència a la baixa en el nombre de desocupats que s'havia registrat a Catalunya des de fa dos mesos. Durant el mes de maig a la comarca hi havia 68.627 desocupats, 358 més que el mes d'abril. En canvi, al juny el nombre de persones sense feia és de 66.204. Que són 2.423 menys que al maig. Una de les raons del descens és la contractació pel turisme d'estiu i, sobretot, per les obres públiques com a conseqüència de les obres del fons estatal d'inversió local (FEIL) impulsat pel govern espanyol als municipis.

Pel que fa a les poblacions del Vallès Occidental, Sabadell registra un comportament similar al de la comarca. En concret la xifra baixa un 3,52%, és a dir que 605 persones han trobat feina aquest mes de juny. La xifra total de desocupats a Sabadell se situa en 16.567, una xifra inferior al nombre de persones sense feina a Terrassa, on n'hi ha 17.030. Pel que fa a la resta de poblacions, només als municipis de Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars i Vacarisses ha augmentat el nombre de desocupats respecte de les dades del mes de maig.

Aquesta és la primera vegada que al Vallès es registra un descens del nombre de desocupats respecte a mesos anteriors, contràriament al que va passar a la resta de Catalunya, on des del mes de maig el nombre de desocupats va començar a retrocedir. Amb tot, les xifres de gent que està a l'atur al Vallès Occidental superen amb escreix les registrades tot just fa un any que eren 42.367 desocupats.

La consellera de Treball, Mar Serna, ja alertava el 2 de juliol que les dades d'atur no confirma «el canvi de tendència» econòmica i considerava que cal continuar en «alerta» almenys fins a final d'any per confirmar-ho. La patronal catalana Cecot, per la seva banda, veia amb «alegria continguda» aquesta dada i demanava «certa prudència» ja que la situació econòmica «encara no ha tocat fons». El sindicat UGT atribuïa el descens a la campanya d'estiu i avisava que és «enganyós» perquè l'ocupació creada és temporal, producte de la contractació pel turisme. CCOO reclamava protecció per aquelles persones que s'han quedat sense subsidi d'atur i una renda mínima per als que no tenen ingressos.

Castellar
1.622
Castellbisbal
801
Montcada i Reixac
2.674
Ripollet
3.310
Rubí
6.427
Sabadell
16.567
Sant Cugat del Vallès
3.152
Cerdanyola del Vallès
3.986
Terrassa
17.030
Barbera del Vallès
2.540


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona