Economia

administracions

Anglès, Sant Feliu i les Planes obtenen el crèdit de l'Estat en segona tanda

Havien quedat exclosos de la primera convocatòria per problemes en els plans d'ajustament

Ogassa i Massanes, en canvi, no en demanen a l'ICO

Els ajuntaments d'Anglès, Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles han pogut accedir als crèdits ICO del govern espanyol en la segona convocatòria per poder pagar proveïdors. Ho ha fet possible l'informe favorable del Ministeri d'Hisenda als respectius plans d'ajustament de la despesa i d'estalvi.

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU), es va manifestar satisfet per la concessió d'un crèdit ICO per fer front els pagaments a proveïdors per valor de 635.000 euros, i es va mostrar confiat en què podran tornar aquests diners en un màxim de dos anys. Segons ell, ho han de fer possible els diners que es deuen a l'Ajuntament en subvencions i contribucions especials per a la urbanització del Pla de Bastons. Casas va recordar que el fet de no haver pogut entrar en la primera convocatòria va ser només perquè no van presentar el pla de retorn, que ara sí que han adjuntat a la petició.

El seu homòleg de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà (CiU), ha afirmat que s'ha fet justícia i ha carregat contra l'oposició, perquè va intentar generar expectatives contra l'equip de govern i els tècnics municipals que no es feien les coses bé. Segons ell, han presentat el mateix pla que en la primera convocatòria i ara els l'han concedit. És per fer front a 170.000 euros. Llorà ha dit que intentaran amortitzar-lo abans dels deu anys preceptius.

L'Ajuntament d'Ogassa, en canvi, no s'ha acollit a aquesta segona convocatòria perquè considera que el temps de carència, els interessos i la durada del crèdit de deu anys lesionen les arques municipals. Tampoc ho ha fet el de Massanes, al qual han d'aprovar els comptes generals de 2008, 2009 i 2010 per poder cobrar 380.000 euros de subvencions. En aquests casos, l'Estat els redueix les transferències.

Anglès també podrà fer front a les factures pendents de pagar, valorades en 1,86 milions d'euros. Pere Espinet, alcalde d'Anglès va valorar el control que l'Estat sotmetrà al municipi: “Miraran que no es facin coses sense diners, com s'havia fet fins ara.” Espinet va alertar que si no s'hagués aprovat el pla “aquest juny no s'haurien pogut pagar ni les nòmines”. “Ara, però, ja hem sortit de l'UVI”, va detallar l'alcalde.

LA XIFRA

50%
de reducció
de les transferències de l'Estat per als dos ajuntaments que no s'hi han acollit ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona