Economia

equipaments comercials

Girona i Salt creuen que el nou Ikea de Tarragona no exclou que es faci el gironí

Els dos municipis continuen defensant la implantació d'un centre al seu territori

Fornells, Sant Gregori, Figueres i la Jonquera també el volen

L'anunci de la futura construcció d'un centre comercial Ikea a Tarragona no ha alterat els plans de Girona i Salt, que es propugnen perquè se'n faci un als seus territoris. Tots dos deslliguen l'anunci de la hipotètica construcció d'un nou centre de la companyia sueca a les comarques gironines.

Per una banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), en va parlar durant el ple de dilluns, en resposta a una pregunta del regidor del PSC Xavier Amores. Puigdemont va considerar que el dubte que existia a les comarques tarragonines era sobre si l'Ikea es faria a Tarragona o Reus, i no creu que això exclogui l'expansió de la companyia sueca en terres gironines. L'alcalde va afegir que de totes maneres no creu que s'hagi de fer un vestit a mida a ningú, en el sentit d'adaptar-se a les peticions d'Ikea, en cas que l'interès per part d'ells per situar-se a Girona fos condicionat. Puigdemont va dir que “aquests invents no funcionen gaire”. Amores va destacar la inversió que suposaria l'equipament comercial i va demanar que es pensi en la capitalitat de Girona dins l'àmbit de la comarca, dient que per Girona també “és millor que es faci a Salt o Fornells que no a Tarragona”. Puigdemont va dir no hi ha un conflicte entre municipis per aquesta qüestió, “sinó legítims interessos per defensar cadascú la seva proposta”.

El portaveu del govern de Salt i tinent d'alcalde, Robert Fàbregas (CiU), considerava ahir que l'anunci de la construcció a Tarragona “no té res a veure amb si es fa o no a les comarques gironines”. El tinent d'alcalde va afegir que no creuen que tingui cap influència, i que els dos centres són “plenament compatibles”.

Una vegada més, no va voler confirmar ni desmentir si actualment mantenen negociacions per aconseguir que Ikea obri una botiga a Salt, però va reiterar l'interès del govern que sigui així: “En tot cas, de moment no hi ha cap novetat respecte a això”, va concloure. Salt proposa a Ikea uns terrenys situats a prop de l'Espai Gironès i una part dels quals pertanyen a Vilablareix, que, en aquesta qüestió, fins ara ha mostrat la seva conformitat amb les gestions que pugui estar fent Salt.

Un dels principals entrebancs per a Salt és la llei de comerç, que per ara obliga que els establiments comercials més grans de 2.500 metres quadrats s'hagin d'instal·lar en capitals de comarca o en municipis de més de 50.000 habitants, condicions que a Salt no es compleixen.

LA XIFRA

6
municipis
gironins són els que han dit que voldrien que s'hi fes Ikea: Girona, Salt, Fornells de la Selva, Sant Gregori, Figueres i la Jonquera

LES FRASES

No hi ha cap conflicte entre municipis, sinó legítims interessos per defensar cadascú la seva proposta
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Que facin un Ikea a Tarragona no té res a veure amb si se'n farà o no un altre a les comarques gironines
Robert Fàbregas
portaveu del govern de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona