Economia

Cellers i hotels s'uneixen per impulsar l'enoturisme

Un nou web concentra totes les activitats i permet fer reserves d'una o dues nits d'hotel a l'Alt o el Baix Empordà, incloent-hi una visita guiada a un celler

Va destinat a un públic mitjà o alt

Deu hotels i disset cellers de l'Alt i el Baix Empordà s'han unit per crear paquets turístics d'enoturisme. Les estades van destinades a un públic mitjà o alt i la idea és que els visitants puguin gaudir d'una o dues nits d'hotel de tres o quatre estrelles, i d'una visita a algun dels cellers de la denominació d'origen (DO) Empordà que formen part de la campanya. “Hem de posar molt d'èmfasi en la vinya, el territori, l'entorn i la qualitat dels vins de la denominació d'origen Empordà, que cada vegada estan més ben qualificats”, va explicar ahir el gerent del Grup Costa Brava Centre, que forma part del projecte.

S'han elaborat dos formats de producte, “sempre pensant que l'activitat principal és anar a l'Empordà per visitar un celler”. El primer és el format d'una nit, la de divendres, “perquè per la crisi tenim dificultats per vendre aquesta nit”, amb un sopar maridatge amb vins de la DO Empordà, i l'endemà una visita a algun celler. El paquet base és de 90 euros per persona i nit.

L'interès d'alguns portals per vendre les estades, entre els quals hi ha Rumbo, ha portat els organitzadors a dissenyar un paquet de dos dies, per a aquells que vénen de més lluny i que decideixen passar-hi dues nits. En aquest cas el preu seria de 135 euros per persona i nit.

Sabrià va explicar que actualment s'està treballant amb operadors anglesos –“n'hi ha dos que hi estan interessats”– per oferir un paquet de diversos dies en què els turistes puguin visitar les zones vinícoles més importants de Catalunya: l'Empordà, on passarien tres o quatre dies; el Penedès, “per veure el món del cava”, i “acabar al Priorat”. “Estaríem així tancant un cercle virtuós dels vins i caves del país”, va dir Sabrià.

LES FRASES

Les visites als cellers es complementen amb un tast comentat de quatre vins que elabora el celler visitat
Martí Sabrià
Gerent de Costa Brava Verd Hotels
Al projecte hi participen 17 cellers i deu hotels de l'Alt i el Baix Empordà, però no descartem créixer
Martí Sabrià
Gerent de Costa Brava Verd Hotels

Activitats relacionades amb el vi

Les estades es poden reservar a través de les pàgines web de la mateixa cadena hotelera Costa Brava Verd Hotels –www.reservashoteles.net i www.petitsgranshotelsdecatalunya.com– i també al portal web Vins de l'Empordà –www.rutesdelbiempordà.com–, que col·labora activament en la promoció del turisme enològic, a través de la creació d'una gran varietat d'activitats relacionades amb el món del vi a diferents cellers i indrets de l'Empordà, i que ofereix també la possibilitat de contractar la visita als cellers, a banda de la compra dels paquets organitzats.

Els hotels participants en aquest projecte són: Almadraba, Can Xiquet, Empordà, Empordà Golf, NM Suites, Alga, Costa Brava, Llevant, El Molí i Picasso.

Pel que fa als cellers que hi participen, són: Arché Pagès, Bell-lloc, Sais, Peralada, Cooperativa d'Espolla, Cooperativa Agrícola Garriguella, Empordàlia, Espelt, La Vinyeta, Mas Estela, Mas Gil Clos d'Agon, Mas Llunes, Masia Serra, Oliver Conti, Roig Parals, Terra Remota i Vinyes dels Aspres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona