Economia

maresme

Premià de Mar rebaixa la partida de Serveis Socials

El govern argumenta que l'any passat no es van executar tots els diners de l'àrea i defensa un major ajust

El PSC vota a favor del pressupost 2012 i evidencia l'acord per entrar al govern de CiU

Premià de Mar, al contrari que la majoria de municipis, rebaixa pel 2012 la partida pressupostària destinada a Serveis Socials. En concret, passa d'1,1 milions l'any 2011 a 973.000 aquest any. La mesura, segons va explicar la regidora responsable de l'àrea, Anna Maria Medina (CiU), respon al fet que en l'exercici anterior no es van executar tots els diners gràcies a les subvencions obtingudes d'altres administracions. Medina també va especificar que part de les partides que fins ara corresponien a Serveis Socials s'han derivat a altres àrees, com a la Regidoria d'Igualtat, d'altres s'han reduït per la manca de demanda i algunes, com la de la Llei de Barris, han quedat sense assignació perquè el projecte s'ha aturat. “Hem fet els càlculs per donar cobertura a totes les necessitats dels ciutadans de Premià”, va assegurar.

El pressupost de Premià de Mar pel 2012 puja a uns 21,4 milions d'euros, 500.000 euros menys que l'any anterior. La majoria de partides pateixen retallades, sent Esports i Joventut dues de les més damnificades. El regidor de Serveis Econòmics, Miquel Àngel Méndez (CiU) va qualificar els números de “realistes, austers, donant resposta a les necessitats més importants i amb una reducció significativa de l'endeutament”. En aquest sentit, destaca que la partida destinada a inversions no superi el milió d'euros i que s'hagi de sufragar amb un préstec i amb les subvencions provinents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). Tant la Coalició d'Esquerres com la Crida Premianenca van votar en contra dels pressupostos. Els seus portaveus, Alfons Barreras i Joan Ribet, respectivament, van considerar que, entre d'altres, no s'havien tingut en compte les seves aportacions i dubtaven que les aportacions a Serveis Socials fossin suficients.

La resta de forces municipals va donar suport als comptes del 2012. El PSC, a través del portaveu Tomàs Esteban, va escenificar el camí d'entesa encetat amb CiU per formar un futur govern i va considerar que els números presentats “garanteixen els serveis bàsics i donen tranquil·litat a la ciutadania”. També el PP, amb Patrick Cruz al capdavant, va donar un vot de confiança a la federació nacionalista i va agrair al govern la bona predisposició a afegir als pressupostos bona part de les propostes sorgides de la seva formació.

L'alcalde, Miquel Buch (CiU), va aprofitar també per defensar el projecte conjunt encetat amb els socialistes remarcant que “la societat ens demana consens, canvis seriosos i responsables i que deixem de banda els interessos partidistes en benefici d'una entesa a favor de Premià de Mar”.

LA XIFRA

21,4
milions d'euros
puja el pressupost de Premià de Mar, amb una rebaixa de 500.000 euros respecte el 2011

LA FRASE

La societat ens demana consens i que deixem de banda els interessos partidistes
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar (CIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA