Economia

Figueres, Salt, la Jonquera i Fornells també hi aspiren

Els quatre ajuntaments han mantingut contactes amb l'empresa sueca, ja sigui per iniciativa dels consistoris o de la companyia

Volen atraure la inversió d'Ikea als seus municipis

Els municipis de Figueres, Salt, la Jonquera i Fornells de la Selva també aspiren a rebre Ikea. Tots quatre ajuntaments han mantingut contactes amb l'empresa sueca, ja sigui per iniciativa de la companyia, que pregunta per possibles terrenys, com dels consistoris. En el cas de la Jonquera, fa temps que hi ha contacte entre Ajuntament i empresa, i l'alcaldessa, Sònia Martínez, assegurava ahir que continuaran lluitant per atraure Ikea i contra la llei de comerç, que ara no ho permet. “Cal tenir en compte que som un municipi fronterer i que aquí els comerços poden obrir els dies festius”, deia Martínez.

També Figueres ha mantingut converses per mostrar l'interès perquè Ikea es pugui instal·lar en uns terrenys de l'àrea urbana, i l'Alt Empordà té la intenció de promoure un canvi de llei que permeti aquesta instal·lació.

De fet, Salt ja va presentar al·legacions a la llei de comerç, tot i que van ser rebutjades. Des de Salt, però, hi havia l'esperança que la Generalitat acabi modificant la llei, fent possible, així, que Ikea s'instal·lés al municipi. Un dels arguments defensats des de Salt es basa en la continuïtat urbana entre el municipi i Girona, que fa, al seu entendre, que pugui considerar-se part d'una sola trama urbana i sobrepassaria, així, els 50.000 habitants que exigeix la llei. L'interès del consistori és que l'empresa s'instal·li en els terrenys del davant de l'Espai Gironès, una part dels quals pertany a Salt i l'altra, a Vilablareix. Fornells de la Selva i Ikea van mantenir contactes en el passat per valorar la possibilitat que la companyia s'instal·li a la zona industrial del municipi. El consistori continua interessat en el projecte, però el seu alcalde, Mateu Parera-Nieto, recorda que si no es modifica la llei de comerç això no serà possible. Van presentar una moció demanant aquesta modificació.

Sant Gregori ofereix el seu polígon

L'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer (CiU), va proposar ahir també el seu municipi per rebre el centre Ikea. Tot i que la llei de comerç no ho fa viable de moment, Noguer recorda que just al costat de l'autopista AP-7 i dels terrenys que suposadament Girona hauria ofert a l'empresa sueca, hi tenen tot un polígon per desenvolupar. Un dels atractius que fan de Girona una bona opció per a Ikea és la proximitat del nou enllaç d'entrada i sortida de l'autopista que aviat es construirà a Taialà, a tocar la fàbrica Nestlé. Bona part d'aquesta infraestructura, però, estarà en terrenys de Sant Gregori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA