Economia

formació

La Selva interior s'uneix per formar carrossers

Set ajuntaments mancomunen el cicle formatiu que s'imparteix a Arbúcies

Els alcaldes de set ajuntaments de la Selva interior, empresaris, el Consell Comarcal de la Selva i la PIMEC van firmar ahir el conveni per mancomunar el cicle formatiu de grau mitjà de la indústria carrossera. Aquest és el segon any que es renova el conveni, però fins ara només hi havia participat l'Ajuntament d'Arbúcies. S'hi afegeixen ara Sant Hilari Sacalm, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Massanes i Sant Feliu de Buixalleu, fet que permetrà, entre altres coses, millorar les oportunitats i expectatives laborals del jovent d'aquesta àrea i garantir la viabilitat econòmica del cicle, atès que cada ajuntament pagarà 150 euros per alumne, a més d'un planter d'empreses per fer-hi pràctiques.

Segons el conveni, les quatre empreses de producte final de la indústria carrossera d'Arbúcies: Beulas SAU, Carrosseries Ayats, Industrial Carrocera Arbúcies-Indcar i Noge SL, “manifesten la seva voluntat d'oferir contractes laborals a la totalitat dels alumnes que es matriculin”. Tot un repte, el d'absorbir els alumnes, ja que a partir del segon any es fa contracte formatiu, amb la idea que si la conjuntura ho permet, passin a formar part de la plantilla de treballadors, malgrat que el sector no passa el seu millor moment.

Per aplicar l'oferta, l'Institut Montsoriu haurà de tenir una mitjana de deu alumnes en els primers anys durant els tres de vigència del conveni.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya, com va recordar l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, en qualificar el cicle com “l'única escola carrossera del país” en un context de crisi “agreujat per l'alt índex d'atur entre els joves”. Garriga va recordar que el conveni va començar amb l'anterior govern del municipi. El regidor d'Educació, Jaume Salmeron, va aprofitar la presència del delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, per reclamar l'ampliació de l'institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona