Economia

BAIX EBRE / MONTSIÀ

Les visites turístiques a les muscleres creixen un 20%

Unes 3.900 persones han degustat musclos i ostres a les plataformes fixes de la badia dels Alfacs i el Fangar

Un decret regularà el sector el 2012 i s'hi podran afegir més muscleres

La crisi econòmica no ha fet davallar durant el 2011 les visites turístiques a les muscleres del delta de l'Ebre, un projecte turístic que funciona des de fa un parell d'anys i que està en clara fase de creixement. Segons les dades facilitades per la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre (Fepromodel) un total de 3.900 persones han degustat musclos i ostres a la badia dels Alfacs i el Fangar, un 20% més que l'any passat. “És un producte nou que combina la promoció de producte amb la de territori i que no s'ofereix en cap altre lloc de l'Estat”, ha dit el gerent de Fepromodel, Gerardo Bonet.

L'increment de visitants ha estat més alt al Fangar, on la musclera oberta al turisme ha passat de 300 a 600 visitants. Als Alfacs s'ha arribat als 3.300 turistes, un 10% més. En aquest cas, però, s'han consolidat les visites de turistes russos, que han estat de 800 persones. “El turisme nacional s'ha reduït una mica als Alfacs però els visitants russos ho han compensat i la previsió és que el 2012 el turisme rus creixi encara entre un 35% i un 40%”, ha assenyalat Bonet.

Després de dos anys funcionant com una prova pilot, la direcció general de Pesca publicarà l'any que ve un decret que regularà el sector. “És un ingrés complementari per les muscleres que estan en producció”, ha assenyalat Bonet. Així, hi ha altres productors interessats a afegir-se a la iniciativa dels dos que ja ho fan. Entre els requisits necessaris per obtenir el permís hi ha la necessitat que la musclera estigui en activitat i que només es facin degustacions de producte (no es pot cuinar).

LA FRASE

Les visites turístiques signifiquen un ingrés complementari per als musclaires
Gerardo Bonet
GERENT DE LA FEDERACIÓ DE PRODUCTORS DE MOL·LUSCOS

LA XIFRA

3.900
turistes
han degustat els mol·luscos que es cultiven al delta de l'Ebre, a les muscleres dels Alfacs i el Fangar.

Proven el cultiu de cloïssa al Delta

Actualment es produeixen més de 3 milions de quilos de musclos al delta de l'Ebre i uns 250.00 quilos d'ostra. En el cas de l'ostra la producció ha caigut en els darrers anys a causa d'un virus que afecta les cries i que prolifera quan la temperatura de l'aigua supera els 17 graus centígrads. Els aqüicultors aposten per diversificar la producció i han començat a fer proves per implantar el cultiu de cloïssa a les badies del Delta, on actualment se'n produeix molt poca. “Estem fent una prova per calcular els costos de fer cloïssa, motiu pel qual és necessari moure la terra”, ha explicat el gerent de Fepromodel. En aquest sentit, els productors del Delta han observat com es fa la cloïssa al delta del Po, on la producció de mol·luscos està diversificada. La cloïssa es pot produir enterrada o bé en suspensió. “Si diversifiquem la producció i introduïm el cultiu d'ostra serà encara més necessari mantenir el servei de vigilància a les badies”, ha manifestat Bonet. Fa unes setmanes van robar 700 quilos d'ostres al delta de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga