Economia

Caula consolidarà el 2012 la fabricació d'embotits per a clients musulmans

L'empresa, fundada el 1921, disposa de noves instal·lacions a Sant Gregori i exporta el 85% dels seus productes, sobretot al mercat europeu

L'empresa d'embotits Caula vol consolidar el 2012 el mercat destinat a productes per a musulmans. Caula està preparada per atendre aquest sector, ja que les noves instal·lacions garanteixen la diferenciació d'aquest producte curat, de porc i de carn halal, totalment independents. De fet, l'edifici de 10.000 m² ubicat a Sant Gregori, diferencia clarament les dues maneres de producció. “És gairebé com si es tractés de dues fàbriques”, explicava ahir Joaquim Maria Caula al delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, que va visitar les noves instal·lacions, que compleixen totes les normatives de control de qualitat; també les estrangeres, que són les que els permeten exportar.

Embotits Caula, que abans estava ubicat al carrer del Pont de la Barca de Girona, produeix unes 20 tones a la setmana i disposa de 40 treballadors. La facturació prevista per a aquest any és de sis milions d'euros. Exporta a una vintena de països. De fet, el gros de la seva producció, un 85% se'n va a l'estranger, la majoria, al mercat europeu, però també arriba al Líban, Dubai i Nova Zelanda, entre altres destinacions. No obstant això, Joaquim Maria Caula va criticar les dificultats que l'administració posa a l'exportació en un moment de crisi i en què s'advoca per exportar per superar-la.

A gust del consumidor

Entre els últims productes nous de Caula, al marge de la producció de carn halal, hi ha el fuet amb formatge i el fuet amb all. “Aquest darrer, és a petició dels francesos, ja que els agraden les coses fortes d'all”, relatava ahir el directiu d'aquesta empresa d'embotits fundada el 1921 i de tradició familiar. “Depèn d'una zona o d'una altra hi ha més demanda d'un producte o d'un altre”, afegia, però, a més, va deixar clar que cada cop es fa menys producte per llescar i, en canvi, es potencien els productes individuals envasats en les grans superfícies comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona