Empreses

Unió entre nou empreses de Conscat

Un grup de nou empreses de la vintena que formen l'associació Conscat ultima la creació d'una empresa conjunta per atacar els mercats internacionals. Conscat Internacional, que així es dirà, es podria formalitzar en el proper mes i la idea, explica el president de Conscat, Manuel Romero, “és ser ja plenament operativa el 2012”.

Romero no vol avançar encara el nom de les nou empreses –a Conscat hi figuren, entre altres, MJ Gruas, Vicsan, Dopec Enginyeria i Arquitectura, Grup Soler, Romero Polo o Constructora de Calaf– perquè el grup es podria acabar de definir en els propers dies. “Abans del 14 de desembre les empreses hauran de prendre la decisió de si estan disposades a fer la inversió que requereixi constituir la nova empresa i és possible que a l'hora de la veritat alguna s'acabi donant de baixa”, explica el president de Conscat.

En qualsevol cas l'aposta és ferma i Conscat Internacional començarà probablement per Colòmbia i pels països del Magrib. “Ara com ara són les àrees on veiem més oportunitats per aspirar a l'adjudicació de projectes d'obra pública”, destaca Romero.

MERCATS EN EXPANSIÓ.

Només a Colòmbia hi ha prevista la inversió de 546 milions de dòlars en deu anys en el desenvolupament de grans infraestructures viàries. Empreses com ara Agbar, Ferrovial, Acciona, Abertis o Dragados ja hi són presents i les oportunitats d'inversió per als propers anys en el camp de l'enginyeria civil són molt altes. Per això Romero avança que Conscat Internacional hi obrirà una delegació l'any que ve per tal de poder aspirar a les moltes licitacions previstes per al 2012. “Per la situació del país, pel risc país i les previsions d'inversions en infraestructures creiem que és el país més apropiat per iniciar aquesta aventura internacional”, destaca Romero. Un altre dels punts calents per iniciar l'activitat podria ser el Marroc, que de moment es manté estable malgrat l'onada de revolucions als països àrabs. Allà el sector de la construcció és ja el segon que més inversió estrangera atreu al país i, igual que en el cas de Colòmbia, estan previstes importants actuacions en matèria d'infraestructures. Aquesta no serà la primera experiència d'unió entre les empreses membres de Conscat. Tres de les firmes associades, Rubau-Tarrés, Vicsan Constructora i Emcofa, es van unir el 2009 a Excover i Àrids Romà per formar Quatuor, societat amb la qual han concorregut conjuntament a aquelles licitacions de dimensions mitjanes i grans que abans quedaven fora de les seves possibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona