Economia

Empordàlia preveu una reducció del 30 per cent de la collita d'olives

La sequera de setembre i octubre ha fet minvar la producció

Calculen que es colliran un milió de quilos d'olives que donaran uns 180.000 quilos d'oli

Empordàlia preveu una reducció del 30% de la collita d'olives per a aquesta campanya, a causa de la sequera dels mesos de setembre i octubre. Els responsables de la cooperativa calculen que es colliran un milió de quilos d'olives, de les quals sortiran 180.000 quilos d'oli.

Les “excepcionals” condicions climàtiques dels mesos de setembre i octubre “han afectat molt la producció d'oliveres”, segons van explicar ahir fonts de la cooperativa. Concreten que, tot i que el 2011 està sent un any de pluges, els fluixos registres d'aquests dos mesos han fet que les oliveres hagin deixat caure una part dels fruits. A això, se li afegeix el fet que el rendiment de les olives serà inferior, perquè la sequera n'ha afectat la maduració.

A causa d'aquests factors climàtics, la campanya de recollida d'aquest any s'ha avançat uns quinze dies: va començar el 24 d'octubre i s'allargarà fins a final de gener. El contrapunt positiu d'aquesta temporada és que, de cara a la pròxima, les abundants pluges d'aquest novembre faran que la terra es nodreixi bé i que a la primavera els olivars tinguin un bon saó, és a dir, un grau d'humitat abundant perquè produeixin fruits.

L'oli de Pau s'embotella sota la garantia del segell de qualitat de la denominació d'origen protegida Oli de l'Empordà, i representa el 80% de tot l'oli que s'envasa amb aquesta certificació de qualitat. L'oli de Pau s'exporta a països com Estats Units, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra i França.

LA XIFRA

6
països
importen l'Oli de Pau. Aquests són: Estats Units, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra i França.

LA XIFRA

80%
de tot l'oli
que s'envasa amb la denominació d'origen protegida Oli de l'Empordà és oli de Pau.

Conèixer l'elaboració de l'oli

Per oferir un vessant “festiu i familiar” a la campanya de recol·lecció de l'oliva, Empordàlia està duent a terme una nova edició de l'activitat Fes-te l'Oli, durant la qual els participants poden viure de primera mà el procés d'elaboració de l'oli d'oliva, coincidint amb la sortida al mercat de l'oli nou. L'activitat es va iniciar dissabte passat i es repetirà aquest dissabte i molt probablement també el 3 de desembre. En l'experiència els participants recorren els olivars de Roses, poden conèixer els dos mètodes de recol·lecció i embotellen el seu propi oli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA