Economia

Regisa arriba als 30 anys amb 2.000 referències i més de 1.000 clients gironins

L'empresa de Riudellots de la Selva distribueix per a xarcuteries i restaurants de la demarcació

Preveu tancar l'any amb una facturació de sis milions

L'empresa Representacions i Exclusives Girona (Regisa), dedicada a la distribució d'especialitats per al món de la xarcuteria i l'hostaleria, ha fet 30 anys amb un catàleg de 2.000 referències i més de 1.000 clients a les comarques gironines, el “nostre mercat natural”. Malgrat això, l'empresa ha notat la crisi “com tothom”, segons puntualitza el seu president, Gerard Vilà. En l'acumulat de l'any les seves vendes han disminuït un 1,86%. Tot i això, Vilà preveu que la facturació de l'empresa a final d'any sigui d'uns sis milions d'euros.

Les diferents especialitats que Regisa distribueix provenen d'arreu de Catalunya com ara el foie, el cava o diversos embotits, però Regisa també adquireix delicadeses a punts de l'Estat espanyol com són pernils i carns i, fins i tot, d'altres països europeus. Entre aquest últim grup es troben, per exemple, alguns tipus de vedella i xocolates.

Inicialment, Regisa estava situada en una nau a la carretera de Barcelona. Ara fa quinze anys, però, l'empresa es va traslladar al polígon industrial de Riudellots de la Selva, on disposa d'un magatzem d'uns 1.200 m². Té una plantilla de 22 treballadors.

L'empresa va celebrar ahir el seu trentè aniversari al Mas Marroch, de Vilablareix, que ha fet coincidir amb els quinze anys de la seva llotja de xarcuteria al mas, un espai de trobada i tast perquè els seus clients provin els productes que ofereix la firma.

LA XIFRA

1,86%
és el descens
de les vendes de Regisa des de principi d'any provocat per la crisi que afecta la majoria d'empreses.

LA XIFRA

22
treballadors
és el que té actualment l'empresa. Des de fa 15 anys Regisa té la seva seu a Riudellots de la Selva.

Els onze conceptes de la cuina del Celler de Can Roca

Per commemorar els quinze anys de la Llotja de Xarcuteria, Regisa va muntar ahir una edició especial amb “un programa inèdit” i amb la voluntat d'aprofundir amb els coneixements i els fonaments de la gastronomia, i va organitzar una conferència amb el cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, especialment dedicada a tots els professionals de la cuina i la restauració, en què va oferir una visió personal i inèdita dels 25 anys d'historia d'aquest establiment i a la qual van assistir els cuiners que tenen estrelles Michelin de la demarcació de Girona. La conferència va ser introduïda pel propietari del Motel Empordà, Jaume Subirós, que ha complert 50 anys.

Roca va oferir la conferència La creativitat en 11 paraules: idealisme, tradició, memòria, vi, paisatge, academicisme, cromatisme, producte, atreviment, màgia i humor. “Tots els conceptes són transversals i tots els plats que elaborem tenen coses d'aquests conceptes”, va dir Roca, que va il·lustrar tots aquests conceptes amb plats diferents. Malgrat això, Roca va fer un petit punt i a part en el concepte de la tradició. “És el més important”, va puntualitzar el xef, i va assegurar que, per a El Celler de Can Roca, la gastronomia catalana és la més recorreguda per desenvolupar el menú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona